La comissaria de Sant Boi és la segona de la Regió Metropolitana Sud en descens de fets delictius

Sant Boi de Llobregat ha experimentat un pronunciat descens (10,49%) dels fets delictius durant l’any 2015. És un percentatge només superat al Baix Llobregat per Esplugues, segons dades de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos d’Esquadra. 

Disminució de la delinqüència a Sant Boi de Llobregat. Segons dades facilitades pels Mossos d’Esquadra, els fets delictius recollits a la comissaria dels Mossos de Sant Boi han baixat en un 10,49% durant l’any 2015 respecte el 2014. A la regió policial metropolitana sud (que abasta el Baix Llobregat, L’Hospitalet, el Garràf i l’Alt Penedès) és un percentatge només superat per Esplugues de Llobregat, que ha aconseguit rebaixar-ho un 12,16%. La millora de les dades és molt superior a la mitjana de la resta de la regió, que se situa en un 3,21 % en el 2015 i acumula una reducció del 8,8% en els últims quatre anys.

Mapa del descens dels delictes per comissaries // Mossos d'Esquadra

Mapa del descens dels delictes per comissaries // Mossos d’Esquadra

En tota la Regió Policial Metropolitana Sud (RPMS) s’han reduït significativament els fets contra les persones respecte el període anterior, amb una disminució d’un 8,63%. També baixen els robatoris amb força, violència i intimidació a la via pública (19,87%). Segons els Mossos, «la coordinació amb les policies locals a través d’operacions i dispositius conjunts» ha estat clau en la reducció dels fets delictius.

Tot i això, no totes les dades de l’estudi són positives. En tota la regió, els robatoris amb força a domicilis pugen un 16,02%. És per això que, un cop detectat aquest creixement, es va activar un dispositiu especial  per fer front a les entrades de lladres als habitatges. Durant el 2015 va arribar al seu màxim nivell amb una inversió policial de 179.145 hores, més d’un 20% que durant l’any anterior. També han augmentat les agressions sexuals (7,69%), les amenaces (3,40%) i les coaccions (3,35%).

Recomanacions personalitzades