Ingressa a presó un violador en sèrie amb antecedents a Sant Boi

L’home havia intentat agredir sexualment a joves en fins a set ocasions a l’Eixample de Barcelona durant els darrers mesos. Anteriorment tenia antecedents a Jaén i Sant Boi de Llobregat. 

Els Mossos d’Esquadra han detingut i el jutge ha decretat posteriorment l’ingrés a presó d’un presumpte violador en sèrie de 38 anys, veí de Molins de Rei. L’home havia intentat agredir sexualment set dones i en tres ocasions ho va aconseguir entre els mesos de setembre i març, sempre a l’Eixample de Barcelona. No era nou en el assumpte, l’home acumulava antecedents anteriors per la mateixa causa a Jaén i Sant Boi de Llobregat.

La detenció es va produir ‘in fraganti’ el passat sis de març quan intentava atacar una dona. Segons ha informat el Cap de l’Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona dels Mossos d’Esquadra, Pere Guillén, l’home “seleccionava les víctimes a la zona lúdica de l’Eixample, les seguia fins al portal de casa seva i llavors les robava i agredia sexualment”. Utilitzava «tornavisos, tisores o arma blanca» per amenaçar-les i sempre actuava de matinada. La nit de la detenció la noia va poder fugir per les escales fins a refugiar-se a casa seva i els Mossos d’Esquadra, que li seguien la pista des de fa mesos, l’estaven esperant a l’exterior del bloc de pisos on es va produir la violació frustrada.

L’agressor era tan depravat que va intentar sense èxit abusar d’una noia i, durant la mateixa nit, ho va tornar a intentar i en aquest cas aconseguir amb una segona. És una conducta «mai vista» segons el cap de l’àrea d’investigació criminal. Les seves víctimes eren sempre dones joves, d’entre 18 i 30 anys. «La coordinació entre unitats policials ha estat clau en la detenció», assegura Guillén. La gravació d’una càmera de seguretat també ha estat fonamental en el reconeixement del violador en sèrie.

Recomanacions personalitzades