Cinquanta treballadores de la salut mental reben un homenatge amb motiu del Dia de la Dona

Les treballadores de la salut mental han estat les protagonistes d’un homenatge amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. També s’ha llegit un manifest i s’ha fet una ofrena floral davant el monument de la dona treballadora. 

Imatge de l'acte homenatge del Dia de la Dona // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de l’acte homenatge del Dia de la Dona // Ajuntament de Sant Boi

Diferents actes han protagonitzat la commemoració del Dia Internacional de la Dona a Sant Boi. En un reconeixement presentat per la periodista Lídia Heredia a Can Massallera, cinquanta dones treballadores de la salut mental han tingut el seu homenatge.

L’acte ha consistit en una taula rodona amb la cap d’infermeria del Benito Menni, Esther Atienza; la psicòloga i fundadora de la Fundació Orienta, Montserrat Palau; i l’antropòloga i terapeuta ocupacional del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Montserrat Toribio. En representació de l’Ajuntament han participat l’alcaldessa Lluïsa Moret i la tinenta d’Alcalde d’Igualtat i Drets Socials, Laura Solís.

Les dones que han estat homenatjades treballen o han treballat a Sant Boi en l’àmbit de la salut mental. S’han emportat un obsequi del col·lectiu d’artistes We Art, conformat per joves santboianes. L’acte també ha tingut la col·laboració del grup Aston.

Ofrena Floral a Ciutat Cooperativa

D’altra banda, també s’ha fet una ofrena floral davant del monument de la dona treballadora, situat al barri de Ciutat Cooperativa. Set entitats del Consell Municipal de les Dones han participat en l’ofrena. Com en l’acte de Can Massallera, s’ha fet la lectura d’un manifest institucional amb l’objectiu d’avançar cap a una societat més igualitària.

Recomanacions personalitzades