Cinc escoles estalviaran energia per lluitar contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Sant Boi participa per segon cop en una iniciativa per estalviar en el consum d’energia als equipaments públics durant tot el mes de febrer. Els diners estalviats es destinaran íntegrament a accions per ajudar a persones que pateixen pobresa energètica.

Les escoles realitzaran bones pràctiques per estalviar energia // Diputació de Barcelona

Les escoles realitzaran bones pràctiques per estalviar energia // Diputació de Barcelona

Les escoles Parellada, Ciutat Cooperativa, Rafael Casanova, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies participaran durant tot el mes de febrer en la 2a Marató de l’Estalgia. Els centres miraran de reduir els seus consums de llum i aigua en relació als registrats en les mateixes dates de l’any passat, i tots els diners estalviats es destinaran a accions per la lluita contra el canvi climàtic i la pobresa energètica.

L’any 2016 Sant Boi va iniciar la primera edició juntament amb 3 municipis més. Enguany hi participaran 12 ajuntaments: Badalona, El Prat, Esplugues, Granollers, Malgrat de Mar, Manresa, Mataró, Pineda de Mar, Sant Boi, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i La Geltrú.

En aquella edició l’ajuntament va aconseguir estalviar 13.000 euros, que s’han destinat íntegrament a projecte d’agents contra la vulnerabilitat i la pobresa energètica d’acord amb els objectius de la campanya. Aquest projecte consisteix en la realització de visites a domicilis de famílies en situació de vulnerabilitat per fer-hi actuacions de millora i promoure millors hàbits de consum.

 

Recomanacions personalitzades