Sant Boi, reconeguda per afavorir l’ús quotidià de la bicicleta

La ciutat ha obtingut la segona millor puntuació en la categoria Lideratge i compromís institucional en els premis ‘Bikefriendly’. El 2018 va aprovar una Estratègia Urbana perquè el 5% dels desplaçaments es facin en aquest mitjà de transport.

Sant Boi aposta per l’ús quotidià de la bicicleta // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi ha quedat en segon lloc en la classificació de ciutats millor puntuades en els Premis ‘Bikedriendly 2019’. El municipi només ha estat superat per Sevilla en la categoria Lideratge i compromís institucional. Els guardons, impulsats per la Red de Ciudades por la Bicicleta, premien els esforços dels municipis en favor de l’ús de la bicicleta.

L’entitat organitza aquests premis per “reconèixer l’esforç dels municipis en l’impuls de l’ús quotidià de la bicicleta i per compartir bones pràctiques i experiències nacionals i internacionals”. En aquesta edició, s’han presentat 39 candidatures en les quatre categories convocades: Lideratge i compromís institucional, Infraestructura ciclista, Educació i promoció i Bicieconomia.

Estratègia Urbana

En la categoria en la qual ha estat premiat l’Ajuntament de Sant Boi, Red de Ciudades por la Bicicleta assegura que “premia els esforços per al disseny i desenvolupament d’instruments i recursos per fomentar l’ús de la bicicleta”. Darrere de Sant Boi, han quedat ciutats com Saragossa, Bilbao o València.

Per concedir els guardons, el jurat ha valorat el caràcter innovador de les accions, l’impacte real o el nivell de participació en l’àmbit local. En el cas de Sant Boi, el consistori va aprovar l’any 2018 una Estratègia Urbana de la bicicleta que planteja que el 5% dels desplaçaments urbans es facin en aquest mitjà de transport.

Recomanacions personalitzades