Sant Boi es converteix en la primera ciutat catalana que aprova una moció pel diàleg a Veneçuela

El text, aprovat sense cap vot en contra en el darrer ple municipal, l’ha presentat la formació Gent de Sant Boi i ha rebut el suport d’ICV i ERC. A l’acte ha estat present el Cònsol adjunt de Veneçuela a Barcelona, Carlos Figueira.

Ple de l’Ajuntament on es va aprovar la moció // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi s’ha convertit en el primer municipi català que ha aprovat en el ple municipal una moció que promou el diàleg amb Veneçuela i rebutja les sancions i la intervenció militar. El text, presentat pel grup municipal Gent de Sant Boi i defensat pel tinent d’alcalde Josep Puigdengolas (ICV), ha tirat endavant amb els nou vots a favor d’aquests dos partits i d’ERC. La resta de grups, PSC, C’s, PP i PDeCAT (16 vots) s’han abstingut.

La moció recull una proposta de la Plataforma Catalana de Solidaritat amb Veneçuela, que té l’objectiu de defensar la sobirania del país sud-americà. El text demana a la comunitat internacional “la necessitat d’afavorir el diàleg i no llençar més benzina al foc”. A més, reclama aquesta via per resoldre el conflicte i no “el del reconeixement d’autoproclamacions dubtoses”.

Aixecar el bloqueig

El text rebutja “qualsevol intervenció militar de les potències estrangeres” i sol·licita aixecar els bloquejos, especialment amb els productes de primera necessitat. Al ple municipal va estar present el Cònsol adjunt de Veneçuela a Barcelona, Carlos Figueira, que va presenciar la votació.

Després del ple municipal, el Ministeri d’Exteriors de Veneçuela ha recollit l’aprovació de la moció de l’Ajuntament de Sant Boi. L’entitat Plataforma Catalana de Solidaritat amb Veneçuela, que ha impulsat la proposta, ja treballa perquè altres municipis catalans se sumin a aquesta iniciativa. De fet, el mateix Parlament de Catalunya té previst el pròxim 6 de març debatre una proposta de resolució sobre Veneçuela, basada en el diàleg i en la no ingerència dels països estrangers.

Recomanacions personalitzades