Sant Boi farà contractes amb “perspectiva de gènere”

L’Ajuntament aprova el III Pla d’Igualtat de Gènere, que titllen de “nou pas endavant cap a un Sant Boi 100% igualitari”. 

Concentració a la plaça de l’Ajuntament en suport a la vaga // Ajuntament de Sant Boi

El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha aprovat, per unanimitat entre totes les forces polítiques, el Pla d’Igualtat de Gènere per a la Ciutat 2019-2023. A través d’un comunicat, el consistori ho considera un “nou pas endavant cap a un Sant Boi 100% igualitari”. “El govern de la ciutat es compromet a aplicar polítiques innovadores amb conseqüències efectives en les vides de les persones”, asseguren.

Una de les mesures és el compromís per fer uns pressupostos municipals i uns contractes públics amb “perspectiva de gènere de manera efectiva”. D’aquesta manera, els contractes públics inclouran “clàusules que fomentin la igualtat entre dones i homes”.

Una altra de les iniciatives s’anomena Antenes d’Igualtat, que consisteixen en què dins la plantilla municipal hi haurà persones que “actuaran com a referents d’igualtat i vetllaran perquè les àrees compleixin els compromisos del pla i el seu calendari d’execució”, descriuen.

D’altra banda, l’Ajuntament es planteja “feminitzar l’espai urbà i l’espai natural” eliminant zones que creen “inseguretat a les dones de la ciutat”.

El pla està estructurat en sis àmbits d’actuació: compromís amb la igualtat de gènere, acció contra les violències masclistes, drets i qualitat de vida, coeducació i transmissió d’una cultura igualitària, reconeixement del lideratge i la participació de les dones i reformulació dels treballs i els temps.

Recomanacions personalitzades