Sant Boi entra en la direcció de la xarxa espanyola de ciutats per la bicicleta

La Red de Ciudades por la Bicicleta compta, des del divendres 23 d’octubre, amb presència santboiana en la seva direcció. La xarxa, presidida per l’alcalde de Sant Joan Despí, integra més de 150 ciutats de tota Espanya i busca promoure l’ús urbà de la bici.

Imatge de la reunió per la nova direcció de l'ens // Red de Ciudades por la Bicicleta

Imatge de la reunió per la nova direcció de l’ens // Red de Ciudades por la Bicicleta

La xarxa estatal de ciutats per la bicicleta (Red de Ciudades por la Bicicleta) canvia la seva direcció i ara inclou en ella representació santboiana durant els propers quatre anys. La ciutat forma part del consell directiu, en aquest cas com a vocal, juntament amb onze ciutats més com Alcobendas, Alicante, Santander, Palma o El Prat de Llobregat. I com afectarà això a la ciutat? Des de l’Ajuntament es comprometen a «potenciar l’ús de la bicicleta i el transport públic» amb polítiques concretes.

La decisió va ser presa el 23 d’octubre en un congrés a la ciutat de Múrcia, que fins ara presidia l’entitat. El nou consell directiu està presidit per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la presidència l’ostenta l’alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, escollit per la majoria de socis de la xarxa.

La Red de Ciudades por la Bicicleta va néixer al 2009 per promoure la circulació en bicicleta a les ciutats. Sant Boi va ser una de les ciutats fundadores i a dia d’avui ja la integren 150 municipis de tota Espanya.

Recomanacions personalitzades