Els militants socialistes proclamen Lluïsa Moret com a candidata a l’alcaldia

L’actual alcaldessa retreu a la Generalitat que hagi abandonat Sant Boi per “interessos partidistes”. Moret manté el compromís de reclamar la represa de les obres de la variant de la C-245 i el trasllat de la caserna militar, malgrat el veto als Pressupostos del Govern central.

Lluïsa Moret, rebent el suport dels militants del PSC // David Rodríguez

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha sigut proclamada candidata a l’alcaldia a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig en una assemblea oberta celebrada aquest dimecres. Amb més de 2.100 avals, Moret ha rebut el suport del 96% dels militants del PSC Sant Boi amb l’objectiu de repetir en el càrrec.

Davant d’un auditori de gairebé 200 persones a Can Massallera i en un ambient agredolç pel veto als pressupostos generals de l’Estat, Moret ha reafirmat el seu compromís amb Sant Boi. “No volem governar la ciutat com un instrument per altres finalitats, sinó simplement fer millorar la vida de la gent”, ha assegurat.

L’alcaldessa ha criticat l’actitud de la Generalitat amb la ciutat els darrers quatre. “En temps d’emergències socials, el Govern ens han deixat sols als ajuntaments socialistes per interessos partidistes i hem hagut de garantir els serveis bàsics als ciutadans”, ha recriminat.

Sant Boi, per davant

Moret ha afegit que l’estratègia de la campanya electoral passa per “parlar primer de Sant Boi i dels seus problemes i reptes, deixant que altres prioritzin els interessos partidistes”. #JoSantBoi, és el seu lema. Malgrat vot en contra dels partits independentistes als pressupostos de Pedro Sánchez, l’alcaldessa ha mantingut el seu compromís de tirar endavant els projectes pendents de la ciutat, com la represa de les obres de la variant de la C-245 i el trasllat de la caserna militar. “Hem constatat que el govern socialista està sent més receptiu i, tot i que es presenten temps incerts, seguirem treballant”, ha insistit.

Instant en què Moret es proclamada candidata // PSC Sant Boi

Els pactes d’esquerra, prioritat

Malgrat l’avenç a Sant Boi de forces com C’S  a les darreres eleccions autonòmiques i generals, Moret ha reafirmat que la seva prioritat és “establir aliances i coalicions amb partits d’esquerres en cas que sigui necessari” com el que actualment tenen amb ICV. L’alcaldessa només ha posat com a línia vermella qualsevol pacte amb Vox o forces d’extrema dreta.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde i primer secretari del PSC de Sant Boi, José Ángel Carcelén, ha destacat el lideratge de Moret, que s’ha demostrat en la xifra d’avals rebuda. Carcelén ha anunciat que el programa polític dels socialistes s’elaborarà amb un procés de participació ciutadana i dels militants.

Petició de suspensió del Ple

Atès que el dia 21 de febrer, el dia que s’ha de celebrar el ple municipal del mes de febrer, està convocada una vaga general, el portaveu d’ERC i candidat dels republicans a l’alcaldia, Miquel Salip, ha demanat per carta a l’alcaldessa un canvi en la data de la sessió. Salip considera que d’aquesta manera es poden “garantir els drets laborals dels treballadors municipals i també el d’aquells regidors i regidores que decideixin secundar l’aturada”. Davant de la petició, Moret s’ha limitat a dir que l’estudiaran i aviat donaran una resposta.

Recomanacions personalitzades