Eva Granados (PSC) acusa a CiU i ERC de «destrossar l’Estat del Benestar»

El PSC ha celebrat el seu primer acte de campanya comarcal a Cal Ninyo. La número 2 dels socialistes, Eva Granados, ha parlat de polítiques socials acompanyada de l’alcaldessa, Lluïsa Moret. «Portem cinc anys escoltant a CiU i ERC parlar del futur mentre han destrossat el present», ha assegurat Granados.

La número 2 del PSC, Eva Granados, ha parlat de polítiques socials acompanyada de l'alcaldessa LLuïsa Moret // PSC Baix Llobregat

La número 2 del PSC, Eva Granados, ha parlat de polítiques socials acompanyada de l’alcaldessa LLuïsa Moret // PSC Baix Llobregat

Sota el títol «Parlem de polítiques socials», el PSC del Baix Llobregat ha celebrat a Cal Ninyo el seu primer acte de campanya al Baix Llobregat. La número 2 dels socialistes, Eva Granados, ha estat acompanyada de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que ha obert l’acte indicant que «en aquesta campanya ningú parla realment de les persones i les seves necessitats, ni els que volen ni els que ens volen imposar l’immobilisme». Moret ha presentat als socialistes com l’únic partit que va més enllà de independència sí o independència no. «Els governs de Catalunya i Espanya estan sent incapaços d’abordar la crisi mentre els socialistes volem que les persones siguin el nostre discurs i de les nostres polítiques», ha emfatitzat l’alcaldessa de Sant Boi.

Per la seva banda, Eva Granados ha estat contundent al fer un diagnòstic de la situació actual abans de les properes eleccions autonòmiques: «Les altres candidatures no parlen de compromisos ni propostes, estem sentint contes i llegendes, estan per altres històries; en canvi al PSC el que fem és veure a la ciutadania, diagnosticar els seus problemes i aportar solucions».

Granados ha fet un repàs dels altres grups polítics que es presenten a les eleccions del 27 de setembre. En referència a la candidatura d’Artur Mas i Oriol Junqueras, la política socialista ha recordat les accions del govern de CiU amb el suport d’ERC. «Sabem què han fet a Ensenyament dificultant l’accés i potenciant la desigualtat i sabem què han fet amb les polítiques pels infants reduint la inversió», ha indicat Granados per concloure que «Mas comparteix el mateix model de societat que el PP tot i que sembli que estiguin enfrontats».

La diputada socialista ha criticat la manera d’actuar d’ERC i el seu apropament a CiU. «ERC i CiU junts demanant que la gent els voti per millorar la situació quan han estat ells els que han destrossat l’Estat del Benestar», ha diagnosticat Granados, explicant que «quan ERC va començar a donar suport a CiU es va signar el pacte de la infància i resulta que ara tenim menys diners per a polítiques d’infància que abans de signar el pacte». Segons Granados, una de les propostes centrals del PSC, en sintonia amb el PSOE, és aconseguir una aliança per la infància.

Eva Granados, ha recordat que CiU i ERC ja tenen actualment una majoria parlamentària que els permetria actuar contra la crisi. «Tot el que diuen que volen fer ja ho podrien haver fet, no canviarà res, aquest és el seu model», ha dit Granados, considerant la candidatura de Junts pel sí com «els responsables de les retallades».

El PSC ha celebrat el seu primer acte de campanya comarcal a Cal Ninyo // PSC Baix Llobregat

El PSC ha celebrat el seu primer acte de campanya comarcal a Cal Ninyo // PSC Baix Llobregat

Granados ha recordat que en els últims vuit anys s’han fet moltes retallades, obviant això sí que algunes d’elles van ser encara amb els socialistes al govern. «Hem fet els números amb els socialistes de tota Espanya i podem assegurar que en dos anys podem arribar a tenir la mateixa inversió social que al 2010», ha promès la candidata socialista, centrant el seu discurs en les propostes socialistes en lluita contra la desigualtat i en defensa de la justícia social.

Un pla de rescat ciutadà que permeti ser autònomes a les víctimes de la crisi, que les persones amb discapacitat tinguin autonomia personal i que qui estigui a l’atur tingui algun tipus d’ingrés garantit són algunes de les propostes desgranades per la diputada socialista. «Treballem el dret a tenir una prestació que et permeti mantenir la dignitat com a família en contraposició a la caritat de CiU i PP», ha dit Granados, marcant la línia entre dretes i esquerres: «CiU fa una marató de la pobresa perquè entén que és la caritat de la ciutadania qui ha de solucionar el problema a les famílies i no l’Estat».

Granados ha recordat que en els seus cinc anys de diputada, com a portaveu de Benestar i Família, ha vist com «Rajoy es va carregar l’atenció a la dependència com a primera mesura del seu govern i com CiU no es va oposar». La diputada socialista també ha recordat com els convergents han tancat llits dels hospitals catalans mentre rebaixava impostos a les grans rendes.

També ha tingut paraules pel PP i Ciutadans, un partit que està disposat a atraure molts votants socialistes de Sant Boi i l’àrea metropolitana. «La dreta està interessada en que la gent tingui por i els voti per a que Espanya no es trenqui», ha assegurat Granados defensant el vot als socialistes com la opció més sensata per aconseguir «una Catalunya millor en una Espanya diferent».

Recomanacions personalitzades