L’Ajuntament amplia les voreres del carrer Lluís Pascual Roca per afavorir el comerç

Finalitza una de les inversions en espai públic més importants del mandat, la reforma del carrer Lluís Pascual Roca. Amb les voreres més amplies, vol esdevenir un gran eix cívic i comercial. 

El nou carrer Lluís Pascual Roca // Ajuntament de Sant Boi

Durant molts anys els carrers tenien uns protagonistes: els vehicles. Ara la tendència s’inverteix i a moltes ciutats, també a Sant Boi de Llobregat, les reformes urbanístiques volen tornar a donar el protagonisme als vianants.

Les obres del carrer Lluís Pascual Roca, al centre de la ciutat, han finalitzat. «S’han ampliat les voreres i millorat l’accessibilitat en una artèria clau del gran eix cívic i comercial», assegura l’Ajuntament a través d’un comunicat. Van començar al març i han acabat al desembre.

Amb aquesta actuació, que convida al passeig, es vol fomentar el comerç local, on treballen 4.000 persones. De fet, tot forma part d’una estratègia per crear un eix de comerç de proximitat que va començar amb la reforma del mercat de la Muntanyeta i on també s’han ampliat les voreres de la plaça de la Generalitat.

Segons el consistori, la reforma de Lluís Pascual Roca és «una de les principals intervencions de millora de l’espai públic fetes a Sant Boi durant els darrers anys». Ara l’espai per als vianants arriba fins als 4 metres d’amplada en alguns punts de la via, i fins als 3 metres en altres.

A més, s’ha millorat l’enllumenat públic, el mobiliari urbà, s’han suprimit barreres arquitectòniques i s’han fet punts d’aparcament per a bicicletes. Per últim, la reforma també ha servit per plantar arbres amb la intenció d’aconseguir «millor oxigenació, aire més net i menys sorolls». També un espai més seductor estèticament.

La reforma també té efectes en la mobilitat. Abans de les obres l’Ajuntament calculava que per allà circulaven 6.000 vehicles al dia i el consistori té l’objectiu de reduir a la meitat aquesta xifra, desviant el trànsit per vies alternatives. D’altra banda, també s’han perdut 33 places d’aparcament.

Recomanacions personalitzades