El Mercat de la Muntanyeta torna a obrir després d’un estiu d’obres

Finalitza la primera fase de les obres del Mercat de la Muntanyeta. L’activitat comercial torna a l’equipament amb sis noves parades d’alimentació i el Lidl amb més superfície. Ara resta pendent la reforma de la façana principal i el trasllat de l’oficina d’expedició del DNI. 

Una de les parades del Mercat de la Muntanyeta // Ajuntament de Sant Boi

Una de les parades del Mercat de la Muntanyeta // Ajuntament de Sant Boi

El mercat de la Muntanyeta tornava a estar en obres el passat mes de juliol. Un cop finalitzada la primera fase de la remodelació, des del 8 setembre s’ha reprès l’activitat comercial amb normalitat després d’un mes amb la sala de vendes tancada. En aquest temps s’ha modernitzat la façana lateral del mercat amb l’objectiu de donar-li més «visibilitat i llum», s’han habilitat sis noves parades d’alimentació per arribar als 24 punts de venda i s’ha ampliat la superfície del supermercat Lidl.

Les pròximes fases de la remodelació seran un rentat de cara de la façana principal, que permetran crear dos nous locals comercials més, i el trasllat de l’oficina d’expedició del DNI i passaport de la Policia Nacional del Palau de Marianao –ara seu del clúster de salut mental– fins a l’edifici del mercat. Es preveu que l’actuació estigui finalitzada a la primavera de l’any vinent.

El finançament de tot plegat va a càrrec de l’Ajuntament de Sant Boi amb una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la comercialització dels nous espais de venda i d’una aportació de 650.000 euros de l’empresa Lidl, que paga la part de la seva ampliació i que també surt beneficiada de les obres. El cost total és de 3,5 milions d’euros.

Pla de Comerç 2020

Aquestes obres són la primera actuació del Pla de Comerç 2020, elaborat per la Taula de Comerç de Sant Boi i l’Ajuntament i que té per objectiu revitalitzar el principal eix comercial de la ciutat: els carrers Francesc Macià i Lluís Pascual Roca, de mercat a mercat. En aquest sentit, el mercat de la Muntanyeta es considera un pol comercial de l’eix; a l’altre extrem, l’altre pol d’atracció, el mercat de Sant Jordi. El Pla proposa una sèrie de mesures urbanístiques i comercials per modernitzar la zona, convertint-la en espai de referència comercial i de convivència ciutadana. La reforma del mercat de la Muntanyeta és el primer pas.

Recomanacions personalitzades