Comencen les obres del Mercat de la Muntanyeta

La nova remodelació del mercat de la Muntanyeta ja ha començat i finalitzarà la primavera de l’any vinent. El mercat passarà a tenir 27 espais comercials i acollirà l’oficina d’expedició de DNI de la Policia Nacional. És el primer pas per impulsar l’eix comercial entre els dos mercats. La inversió és de 3,5 milions d’euros. 

Recreació del nou Mercat Centre-Muntanyeta // Ajuntament de Sant Boi

Recreació del nou Mercat Centre-Muntanyeta // Ajuntament de Sant Boi

El Mercat de la Muntanyeta torna a estar en obres. Les actuacions per fer que l’equipament sigui més atractiu, amb 27 espais comercials que sumin 9 espais nous d’alimentació als 18 actuals, ja s’han iniciat i està previst que acabin la pròxima primavera. La reforma també modernitzarà la façana del mercat per donar-li més il·luminació i visibilitat.

A més, les obres serviran per instal·lar una nova oficina d’expedició de DNI i passaports de la Policia Nacional a l’interior del mercat, un servei que actualment es troba situat al Palau de Marianao. D’aquesta manera es vol aportar centralitat i fer del mercat un equipament més que comercial. Pel que fa a l’aparcament, s’incorporarà un control d’accés per facilitar la rotació dels vehicles. El supermercat Lidl, per la seva banda, ampliarà les seves instal·lacions.

Aquesta actuació significarà el tancament de la sala de vendes del mercat i l’aparcament de la planta -1 entre el 26 de juliol i el 31 d’agost. Per la seva banda, el supermercat Lidl també estarà tancat entre el 2 d’agost i el 9 setembre i el seu aparcament entre l’1 de juliol i el mateix dia 9 de setembre.

Pla de Comerç 2020

Les obres tenen un cost de 3,5 milions d’euros. Part d’aquests diners s’aconseguiran amb la comercialització dels nous locals i parades. També comptaran amb una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb l’aportació de Lidl, que pagarà els 650.000 euros que costa l’ampliació de la seva part.

Aquestes obres són la primera actuació del Pla de Comerç 2020, el·laborat per la Taula de Comerç i l’Ajuntament i que té per objectiu revitalitzar el principal eix comercial de la ciutat: els carrers Francesc Macià i Lluís Pascual Roca, de mercat a mercat. En aquest sentit, el mercat de la Muntanyeta es considera un pol comercial de l’eix; a l’altre extrem, l’altre pol d’atracció, el mercat de Sant Jordi. El Pla proposa una sèrie de mesures urbanístiques i comercials per modernitzar la zona, convertint-la en espai de referència comercial i de convivència ciutadana. La reforma del mercat de la Muntanyeta és el primer pas.

Recomanacions personalitzades