Les ampolles per neutralitzar l’orina dels gossos es tornaran a repartir al gener

L’Ajuntament de Sant Boi ha concretat com tornarà a repartir les ampolles plegables als propietaris de gossos. Serà a partir del mes de gener. Qui la rebi haurà d’omplir-la amb aigua, sabó i vinagre i abocar-la sobre l’orina del gos.

Els amos de gossos hauran de sortir a passejar-lo amb l’ampolla // Ajuntament de Sant Boi

Després d’un primer repartiment per la Fira de la Puríssima, l’Ajuntament tornarà a entregar ampolles plegables a tots els amos de gossos de Sant Boi properament. Fonts municipals han informat a Sant Boi Diari que serà «a partir del mes de gener».

Per rebre-les caldrà demanar-les mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Boi (www.santboi.cat). Serà «amb inscripció prèvia i fins a esgotar existències», indiquen. Les podran rebre només els propietaris de gossos censats a Sant Boi.

Aquestes ampolles s’emmarquen en la campanya ‘Jo soc responsable’ de l’Ajuntament de Sant Boi. Promou que els amos surtin a passejar els gossos amb una d’aquestes ampolles plegables que es reparteixen, que són semblants a una bossa.

L’objectiu és que s’ompli aquesta bossa amb aigua i sabó, afegint-hi també unes gotes de vinagre per contrarestar l’amoníac de l’orina. Els amos hauran d’abocar aquest líquid sobre l’orina que faci l’animal. D’aquesta manera, s’aconsegueix «diluir els orins del gos amb el contingut per tal de minimitzar les molèsties que originen”, segons l’Ajuntament.

 

Recomanacions personalitzades