L’Ajuntament reparteix ampolles plegables per neutralitzar l’orina dels gossos

Les persones amb gossos censats a Sant Boi reben una ampolla plegable per portar quan surtin a passejar-los. L’hauran d’omplir amb aigua, sabó i vinagre i llençar el líquid sobre l’orina de l’animal.

Les ampolles plegables són semblants a una bossa // Ajuntament de Sant Boi

Sortir a passejar el gos a Sant Boi ja no haurà d’implicar, només, portar bosses per recollir-ne els excrements. Ara s’hi haurà de sumar una ampolla plegable, semblant a una bossa, per llençar líquid sobre l’orina que faci l’animal. La campanya ‘Jo soc responsable’ de l’Ajuntament de Sant Boi ha començat a repartir aquestes ampolles a les persones que tingui un gos censat al municipi.

El primer repartiment es va fer en la XI Festa de l’Animal de Companyia de la Fira de la Puríssima. Actualment no se n’estan repartint més, però fonts municipals indiquen a Sant Boi Diari que «aviat es farà un nou repartiment o es comunicarà com es poden aconseguir».

És una campanya similar a la que s’ha fet en altres poblacions. Mentre en altres llocs s’han centrat en multar, a Sant Boi es centrarà en repartir ampolles per promoure que la gent surti amb l’ampolla de casa, com ja va fer, per exemple, el districte de Sant Andreu de Barcelona l’estiu passat.

Aigua, sabó i vinagre

El consistori santboià recomana omplir l’ampolla «amb una solució sabonosa amb l’objectiu de diluir els orins del gos amb el contingut per tal de minimitzar les molèsties que originen». És a dir, aigua amb sabó. Aconsellen, a més, «afegir en aquesta dissolució unes gotes de vinagre, que ajuden a neutralitzar l’acció de l’amoníac». És aquest l’agent corrosiu de l’orina i la causa principal de les males olors.

L’Ajuntament recorda que a Sant Boi està prohibit que els animals orinin o defequin en zones de joc infantils, zones verdes o amb terra, parets d’edificis, vehicles, mobiliari urbà i altres béns que es trobin a la via pública. Així doncs, cal que el gos faci les necessitats en els llocs que l’ordenança indica: els embornals de les clavegueres, la part inferior de la vorera, els escocells dels arbres i els llocs especialment habilitats. I, un cop s’hagi fet en aquests espais, s’haurà de llençar a sobre el líquid per neutralitzar-ne l’impacte.

Recomanacions personalitzades