La plaça de la Generalitat guanya espai per als vianants

Ja han acabat les obres per remodelar la plaça de la Generalitat del barri de Marianao de Sant Boi. Les voreres s’han ampliat fins als quatre metres i s’han tret els desnivells dels encreuaments.

La plaça de la Generalitat ha ampliat voreres i eliminat barreres arquitectòniques // Ajuntament de Sant Boi

La plaça de la Generalitat ha ampliat voreres i eliminat barreres arquitectòniques // Ajuntament de Sant Boi

Després de cinc mesos d’obres, la plaça de la Generalitat de Sant Boi de Llobregat, situada al barri de Marianao, ja llueix el seu rentat de cara. L’Ajuntament ha acabat les obres per remodelar-la parcialment: tot i que no han tocat el parc que hi ha a l’interior, els treballs s’han centrat sobretot en les voreres i la calçada.

Ara totes les voreres s’han ampliat fins als quatre metres i s’han fet més accessibles per a persones amb mobilitat reduïda eliminant les barreres arquitectòniques de les quatre cruïlles. A més, s’han canviat els fanals introduint il·luminació amb el sistema LED, més eficient energèticament, i s’han millorat les clavegueres.

L’objectiu: reactivar el comerç

Els treballs, però, no es queden aquí: als plans de l’Ajuntament hi entra plantar nous arbres. Preveuen fer-ho «més entrada la tardor». Tot plegat servirà, segons el consistori, per «guanyar espai per a les persones vianants, tot reforçant la centralitat cívica i comercial de la plaça i el paper com a punt de trobada veïnal».

Aquesta és una de les intervencions previstes en el Pla de comerç 2020 per «configurar un eix cívic i comercial de referència a Sant Boi», assegura l’Ajuntament. Altres actuacions que es contemplen són la reforma del Mercat de la Muntanyeta -completada l’any passat- i la remodelació del carrer de Lluís Pascual Roca, que actualment està «en el tram final» d’obres.

Recomanacions personalitzades