Foment obrirà l’accés a Sant Boi si les obres de la variant continuen paralitzades

Les alcaldesses de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i l’alcalde de Torrelles viatgen a Madrid per reclamar solucions al problema. 

Estat actual de les obres de la variant :: Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Estat actual de les obres de la variant // Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Després de l’enèsim anunci de paralització de les obres de la variant, els Ajuntaments afectats han viatjat a Madrid per reclamar solucions. Durant la reunió, celebrada el 26 de maig, han aconseguit dos compromisos.

En primer terme, Foment assegura que si els treballs no es tornen a posar en marxa abans del 30 de juny tornarà a obrir l’accés a Sant Boi. Aquesta és una actuació que havien demanat els consistoris.

D’altra banda, el ministeri també està disposat a signar un conveni amb la Diputació abans del 30 de juny per «realitzar de manera conjunta i simultàniament els projectes de desdoblament del ramal de connexió entre la BV-2002 i l’autovia A2 i de semaforització de la rotonda de les Ovelletes a la BV-2002», segons informa l’Ajuntament de Sant Boi a través d’un comunicat. Aquests treballs havien de realitzar-se després de la variant però, davant la situació d’endarreriment, es faran abans. Ha estat el director general de Carreteres, Jorge Urrecho, qui ha informat d’aquests compromisos.

Fins a Madrid han viatjat les alcaldesses de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, i Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i l’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig. Han estat acompanyats pel director general d’Infraestrutures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Javier Flores, i del diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega.

Recomanacions personalitzades