Els Ajuntaments exigeixen la reobertura de l’accés a Sant Boi

Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles i Sant Vicenç dels Horts demanen que si les obres de la variant no es reprenen durant aquest mes s’obri el vial d’accés a la ciutat. 

Estat actual de les obres de la variant :: Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Estat actual de les obres de la variant // Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Reacció dels Ajuntament de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles i Sant Vicenç dels Horts a l’enèsima paralització de les obres de la variant de la C-245, que van camí d’allargar-se com la Sagrada Família, per la fallida de l’empresa constructora.

Els consistoris d’aquestes quatre poblacions del Baix Llobregat exigeixen al Ministeri de Foment, responsable de l’obra, que si els treballs no es reprenen durant aquest mes de maig es «reobri la circulació de vehicles al vial d’entrada a Sant Boi que actualment es troba tallat», segons asseguren a través d’un comunicat.

Les alcaldesses de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, i l’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig; han fet una reunió extraordinària per valorar la nova situació. A aquesta reunió també ha assistit el cap de la demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya, Lluís Bonet; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el gerent de Serveis d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Vicenç Izquierdo.

A més, els municipis han assegurat que «el seu primer compromís és amb la ciutadania» i han anunciat que prendran «les mesures que calguin» per a solucionar la mobilitat quotidiana dels seus veïns. De moment, però, no s’han anunciat accions com manifestacions conjuntes, que podrien arribar a tenir suport veïnal per part d’una ciutadania cansada de les cues en aquest punt conflictiu.

Recomanacions personalitzades