Josep Puigdengolas (ICV) abandonarà la primera línia política i no es presentarà a les següents eleccions

L’actual segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Boi ha anunciat a Sant Boi Diari que deixarà la política l’any 2019 i no repetirà a les eleccions municipals. El regidor d’ICV considera que es troba en el seu «millor moment» i que té ganes de «desenvolupar-se professionalment» fora de la política.

Puigdengolas deixarà la primera línia política al finalitzar el mandat - Ajuntament de Sant Boi

Puigdengolas deixarà la primera línia política al finalitzar el mandat – Ajuntament de Sant Boi

Josep Puigdengolas (ICV-EUiA-Més) deixa la primera línia política. Ho ha anunciat a través d’un escrit en el qual expressa els motius del seu «pas al costat» i mostra agraïment als seus companys de trajectòria política. El regidor expressa que es troba en el seu «millor moment» i precisament per això considera que el moment per anunciar els seus plans de futur és ara, a meitat de mandat.

«Ara estem en un moment tranquil a Sant Boi», ha explicat a Sant Boi Diari. El cert és que ICV es troba en ple debat sobre crear una confluència política amb altres formacions (amb En Comú i possiblement Podem) i que s’haurà de resoldre en els propers mesos. «Sortiré de la política molt jove (37 anys) i amb ganes de no fer política, fer altres coses», ha afirmat.

Puigdengolas és militant d’ICV i el 2009 va assumir la direcció de la secció local a Sant Boi. L’any 2011 es va presentar com a cap de llista a les eleccions municipals, en les quals ICV va aconseguir 3.600 vots i quatre regidors. El pacte de govern amb el PSC el va situar com a tinent d’alcalde i responsable de salut pública, medi ambient i entorn natural.

L’any 2015, a les següents eleccions municipals, va repetir com a cap de llista i la formació ecosocialista va aconseguir 4.400 vots i el mateix número de regidors. La reedició del pacte de govern li va suposar el càrrec de segon tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Ciutat Sostenible. Fins el 2016 també va ser membre de la Comissió Executiva Nacional del partit.

«M’agradaria marxar amb la imatge de polític valent», afirma Puigdengolas, que assenyala les accions en l’àmbit de la tinença responsable d’animals com exemples d’aquest adjectiu. En especial, la clausura del certamen d’aus rapinyaires, la presència de circs amb animals salvatges i el tancament de les gosseres il·legals. A més, assenyala com a «tema delicat» tot el procés de nou sistema de recollida de residus, que segons Puigdengolas «ha permès millorar molt les dades de recollida selectiva». Pel que fa les ombres de la seva gestió, Puigdengolas lamenta que tindrà «temps» d’implementar un nou sistema d’eficiència hídrica a la ciutat, per estalviar aigua.

Puigdengolas ja ha comunicat la seva decisió a l’executiva d’ICV Sant Boi i als membres de l’equip de govern, així com a alguns dels regidors de l’oposició. D’aquesta manera, el regidor inicia el final de la seva carrera política.

Recomanacions personalitzades