Foment posposa les obres de la C-245 per la fallida de l’empresa adjudicatària

El Ministeri de Foment ha endarrerit un cop més la represa de les obres de la variant de la C-245, aquest cop perquè l’empresa adjudicatària, Isolux-Corsán, ha entrat en pre-concurs de creditors.

Estat actual de les obres de la variant :: Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Les obres es troben aturades un cop més // Arxiu — Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Les eternes obres de la variant de la C-245 troben un nou entrebanc per tornar-se a activar. La reunió del 24 de febrer passat en la qual el Ministeri de Foment es comprometia a reiniciar les obres al mes d’abril ha estat paper mullat: l’empresa a qui han adjudicat els treballs, Isolux-Corsán, ha fet fallida.

Els ajuntaments afectats han explicat aquest dimarts en un comunicat que, efectivament, el Ministeri de Foment ha fet els tràmits per reiniciar l’obra, tal com es va comprometre: el 30 de març passat l’empresa pública Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre (SEITT), que fa la contractació de les obres, va aprovar al seu consell d’administració els tràmits necessaris per reiniciar l’execució del projecte.

Però el Ministeri ha acabat informant als ajuntaments que no serà possible perquè l’empresa Isolux-Corsán, a qui havien adjudicat les obres, ha entrat en situació de pre-concurs de creditors. L’empresa, investigada pel cas dels suborns a Adif i del 3%, va anunciar el pre-concurs com una manera de guanyar temps per buscar finançament dels bancs. Assegurava que això no faria aturar la seva activitat.

Davant el nou escenari, s’ha convocat una nova reunió de la comissió de seguiment i coordinació de les obres, on estan representades les diferents administracions implicades, per analitzar la nova situació. Mentrestant, l’Ajuntament assegura que el Ministeri i Isolux-Corsán estan treballant per trobar una solució perquè una altra empresa es faci càrrec dels treballs el més aviat possible.

Aquest és l’enèsim entrebanc d’unes obres que, després de molt de temps, van desencallar-se a la reunió del 24 de febrer passat: el director general de Carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, va prometre que al mes d’abril es reprendrien les obres. Ho va fer davant els alcaldes de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i representants de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Recomanacions personalitzades