Les obres de la variant de la C245 es reemprendran a l’abril i duraran un any i mig

El director general de Carreteres, Jorge Urrecho, s’ha compromès a reemprendre i enllestir les obres en una reunió mantinguda a l’Ajuntament de Sant Boi. A finals d’any hauria de quedar obert l’accés a la ciutat des de la C245 en direcció Cornellà, i a principis del 2018 es preveu el tall més problemàtic: el de la carretera BV2002.

Estat actual de les obres de la variant :: Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Estat actual de les obres de la variant // Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

A finals del 2018 el malson de la variant de la C245 hauria de ser història. Tal i com va avançar Sant Boi Diari, l’Ajuntament de Sant Boi va acollir una reunió clau amb representants del Ministeri de Foment, dels ajuntaments afectats, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, en la qual es posaria sobre la taula el nou calendari d’obres i les afectacions de trànsit en forma de talls de vies de circulació.

El director general de Carreteres de l’Estat, Jorge Urrecho, es va comprometre a reemprendre les obres de la variant el proper mes d’abril, després que s’hagi fet una ampliació de 7 milions d’euros en el pressupost inicial. Segons el Ministeri de Foment, la intenció és que «les obres avancin el més ràpidament possible i sense paralitzacions». Urrecho també va presentar el calendari d’obres i de talls de trànsit, fet que comportarà tot un maldecap de mobilitat pels veïns.

Segons els plans del Ministeri, entre l’abril i juny d’aquest any es finalitzarà la primera fase de les obres, que es troba actualment interrompuda. A partir de l’estiu i fins a finals d’any, es reobrirà l’accés a Sant Boi des de la C245 en direcció Cornellà, a la vegada que es produirà el primer tall de trànsit: el tancament de la sortida a la C245 des de la BV2002 en direcció Viladecans. En aquest període es preveu que ja entri en funcionament parcialment la nova variant.

El trencaclosques de la mobilitat

A partir del 2018 és quan les obres entren en una fase clau. Foment preveu tallar la circulació de la carretera BV2002 per tal de realitzar els enllaços corresponents amb la variant, i no preveu acabar les obres abans del mes d’octubre. Aquesta via interurbana suporta un trànsit diari de 27.000 vehicles que hauran de reubicar-se en itineraris alternatius, fet que preocupa i molt a l’Ajuntament de Sant Boi, que veurà com el trànsit s’haurà de desviar per l’interior de la ciutat, amb tots els inconvenients que això pot generar. Per aquesta raó un dels aspectes rellevants de la reunió mantinguda era acordar mesures alternatives de mobilitat, tal i com va expressar Lluïsa Moret en el darrer Ple municipal.

Imatge de la reunió mantinguda a l'Ajuntament de Sant Boi entre representants del Ministeri de Foment, dels ajuntaments, Diputació i Generalitat // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de la reunió mantinguda a l’Ajuntament de Sant Boi entre representants del Ministeri de Foment, dels ajuntaments, Diputació i Generalitat // Ajuntament de Sant Boi

Foment va explicar que en paral·lel a l’inici de les obres de la variant s’aniran executant diverses actuacions per millorar la mobilitat de Sant Boi. S’adequaran diverses vies per tal de fer més àgil la sortida de vehicles en direcció Viladecans, fet que suposa una remodelació parcial de la Ronda Sant Ramon. En direcció nord, es preveu millorar la rotonda de Sant Vicenç dels Horts que enllaça amb l’A2, posant-hi semàfors i ampliant un carril de circulació en direcció l’autovia. Foment ha explicat que de cara al futur preveu estudiar ampliar a dos carrils per cada sentit de circulació entre l’A2 i aquesta rotonda per acabar amb els embussos de trànsit diaris.

Per tal de fiscalitzar el compliment dels treballs i de les afectacions de trànsit, el Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els quatre municipis afectats per les obres han acordat la creació d’una comissió de seguiment. La comissió celebrarà una primera trobada durant la segona quinzena de març per analitzar un estudi d’afectació en el trànsit elaborat per la Diputació de Barcelona i planificar els detalls de les mesures alternatives.

 

 

 

Recomanacions personalitzades