Reunió clau per desencallar les obres de la variant de la C245

El proper 24 de febrer el director general de Carreteres de l’Estat, Jorge Urrecho, es desplaçarà a Sant Boi per comunicar a l’ajuntament el nou calendari d’obres de la variant de la C245, i els talls de trànsit conseqüents. El consistori reclamarà «mesures correctores» per minimitzar l’impacte dels talls de trànsit a la població.

La represa de les obres comportarà el tall de la BV2002 // Marc Pidelaserra

La represa de les obres comportarà el tall de la BV2002 // Marc Pidelaserra

L’aturada de les obres de la variant de la C245, el nus viari que unirà les autopistes A2 i C32 i les carreteres BV2002 i C245, pot tenir punt i final properament. L’alcaldessa Lluïsa Moret ha anunciat una reunió clau amb el director general de Carreteres, Jorge Urrecho, que tindrà lloc el proper 24 de febrer a l’ajuntament de Sant Boi, on hi assistiran els representants dels municipis afectats, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat, per tal de desencallar les obres.

En concret, en la reunió es presentarà el nou calendari d’obres i dels talls de trànsit conseqüents, fet que preocupa especialment al consistori. És per això que l’ajuntament demanarà «mesures correctores» per tal de «minimitzar les molèsties dels veïns» davant l’augment de trànsit que provocarà el tall de la carretera BV2002. Els veïns que sortien de Sant Boi per les Termes ho hauran de fer per un altre lloc, i es preveu que gran part del trànsit s’estima que l’absorveixi la Ronda de Sant Ramon. L’ajuntament ja està estudiant mesures per tal d’augmentar la capacitat de la via, com per exemple recol·locar parades d’autobús o desplaçar parterres.

Per tal que no es col·lapsi aquesta via i els veïns de Vinyets en pateixin les conseqüències a diari, l’ajuntament demanarà que es facin millores a l’accés de l’autovia A2 per Sant Vicenç dels Horts, per tal que els veïns del nord de Sant Boi i de Santa Coloma de Cervelló es desplacin cap allà per agafar les vies ràpides. Fonts municipals apunten que es demanarà un carril addicional d’accés a la autovia per donar sortida a tots els vehicles.

L’alcaldessa Lluïsa Moret va explicar en el darrer Ple municipal que va haver de «fer un ultimàtum» al Ministeri de Foment per tal que es realitzés aquesta reunió. «Vam esgotar totes les vies institucionals i totes les pressions», va afirmar, i va posar en especial consideració la reunió amb el conseller Rull i els ajuntaments del passat 23 de desembre, «quan vam aconseguir fer un front comú explícit per desencallar el projecte». Arrel de la reunió del conseller amb el ministre Iñigo de la Serna a Barcelona, el Ministeri es va comprometre a accelerar el projecte de la variant. L’alcaldessa va afirmar que «no només volem un calendari d’obres, sinó una represa amb condicions», que suposi que no hi haurà més incovenients pel conjunt de la ciutadania.

Recomanacions personalitzades