La Generalitat fa costat a la indignació de Sant Boi per les obres aturades de la variant

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que el 4 de gener es reunirà a Barcelona amb el Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i li reclamarà la finalització de les obres de la variant de la C-245.

El conseller Rull i l'alcaldessa, en els moments previs a la reunió // Jose Polo

El conseller Rull i l’alcaldessa, en els moments previs a la reunió // Jose Polo

L’Ajuntament de Sant Boi ha estat la seu d’una reunió entre Generalitat, Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Torrelles, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi, amb l’objectiu de pactar una estratègia comuna per reivindicar la finalització de les obres de la variant de la C-245, aturades des de fa més d’un any.

En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que es reunirà amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, el proper 4 de gener a la seu de la conselleria a Barcelona i li traslladarà la reivindicació. Per Rull, «el Baix Llobregat és un pulmó econòmic de primer ordre, i necessita infraestructures i transport públic de primera», tot i que admet que amb el govern espanyol «la Generalitat no té una bona experiència», i ha remarcat que es rescataran les autopistes radials de Madrid, «que seria una inversió equivalent a moltes variants de la C-245».

La reunió és una nova demostració d'unitat de les administracions // Marc Pidelaserra

La reunió és una nova demostració d’unitat de les administracions // Marc Pidelaserra

Rull ha explicat que l’aturada de les obres és conseqüència dels efectes de la crisi econòmica i considera que la variant forma part del «paquet d’obres» que han quedat aturades «sense criteri». Pel conseller, «podem empatizar pels efectes de la situació econòmica», i assenyala que el problema és que «no s’hagi recalendaritzat i donat espectatives al territori».

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha explicat que no ha rebut cap resposta per part del ministeri després de la carta que va enviar sol·licitant una reunió urgent. Moret ha explicat que van trucar de nou al ministeri i van poder comunicar-se amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, que els va comunicar que atendran la seva petició properament.

Recomanacions personalitzades