Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels recorden a Foment el projecte del Metro del Delta

Les quatre ciutats tornen a reclamar una infraestructura ferroviària que les uneixi. 

La alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret acompanyada dels alcaldes de Gavà, Castelldefels i Viladecans en un acte al febrer de 2016 // Jose Polo

Ara que el ministeri de Foment torna a prometre inversions a Catalunya, ara que fins i tot diuen que acabaran la variant de la C-245 que va camí d’allargar-se com la Sagrada Família, quatre ciutats del Baix Llobregat (Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels) tornen a reclamar l’execució d’un projecte que les uneixi mitjançant el ferrocarril: l’anomenat Metro del Delta.

Es tracta d’una reivindicació històrica d’aquestes poblacions, que ha estat acumulant pols en un calaix durant els anys de crisi econòmica. Ja es va començar a parlar d’ella l’any 2000, quan estava cridada a ser la línia 12 del metro operada per la Generalitat.

Sis anys després el projecte va canviar per passar a ser un ferrocarril soterrat per completar la xarxa de Rodalies i Foment va assumir la responsabilitat. Els estudis estan elaborats des del 2010 però mai s’ha arribat a encarregar el projecte, ni molt menys s’ha començat a executar.

Mapa del «Metro del Delta»

Serien 22,4 kilòmetres de tren, unint aquestes quatre ciutats, amb inici a Castelldefels i final a Sant Boi. Unes poblacions que han vist com la línia 9 del metro acaparava totes les inversions mentre que elles seguien amb una connexió deficient en transport públic. Els quatre alcaldes s’han trobat a Viladecans, en una acció més després de constituir una plataforma i crear un front comú de reivindicació.

«Els quatre municipis ja fa anys que reivindiquen una millora del transport públic a la cornisa del Delta i volen que el ministre es comprometi a reprendre la inversió, fixant els terminis d’execució i adjudicant el projecte constructiu», assegura l’Ajuntament de Sant Boi a través d’un comunicat.

 

 

 

 

 

Recomanacions personalitzades