Neix la Taula de Salut Mental de Sant Boi per impulsar el treball en xarxa entre entitats

24 entitats i institucions han signat l’adhesió a la Taula de Salut Mental de Sant Boi amb l’objectiu de millorar la comunicació i el treball entre tots els implicats en donar resposta a les necessitats relacionades amb la salut mental.

Fotografia de família de l'acte de constitució de la Taula de Salut Mental // Ajuntament de Sant Boi

Fotografia de família de l’acte de constitució de la Taula de Salut Mental // Ajuntament de Sant Boi

La Taula de Salut Mental és un espai de coordinació i treball conjunt entre els diferents agents que treballen en l’àmbit de la salut mental a Sant Boi i el Baix Llobregat: entitats de persones amb problemes de salut mental i de familiars, professionals i serveis d’atenció a la salut mental i representants institucionals.

L’objectiu de la Taula és definir accions de millora a nivell local per donar resposta a les necessitats relacionades amb la salut mental i millorar l’atenció que reben les persones i famílies afectades que utilitzen els serveis santboians. Neix amb tres eixos d’intervenció previstos, que són: coneixement i treball en xarxa de tots els agents implicats en salut mental; educació i sensibilització; i promoció de polítiques de salut mental que es cristal·litzin en la creació de programes i serveis adreçats a la integració comunitària de les persones amb un trastorn mental i les seves famílies.

El nou organisme, que compta amb el suport tècnic de la Federació de Salut Mental de Catalunya, serà coordinat durant els dos primers anys per l’Ajuntament de Sant Boi, el Benito Menni CASM i la Fundació Marianao. Algunes entitats que conformen la Taula són el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, CDIAP Sant Boi, Creu Roja de Sant Boi, Plataforma TDAH, Fundació Apado, UPA Divers, l’associació Equilibri, la fundació Orienta, Institució Balmes,AMFEINA SMC, AFA Baix Llobregat, Fundació Cassià i Just, associació Grupo Teatro Imagina, Crearte i la junta comarcal del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. També formen part la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’Institut Català de la Salut i el Clúster de Salut Mental de Catalunya. El compromís és el de reunir-se, com a mínim, un cop a l’any.

La constitució de la Taula es va fer efectiva el passat 10 d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia de la Salut Mental. Les 24 entitats que en formen part van signar els documents d’adhesió en un acte celebrat a Can Massallera. A més dels representants de les entitats va assistir l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el gerent de l’àmbit metropolità de la regió sanitària de Barcelona, Joan Puigdollers.

Recomanacions personalitzades