Cau un dels pins de la plaça Catalunya a causa de les pluges

L’Ajuntament ha retirat dos dels tres pins pinyoners que hi havia a la plaça Catalunya, després que un caigués al terra la matinada del dilluns i l’altre estigués a punt de fer-ho. L’alçada dels arbres, el seu mal arrelament i les intenses pluges han provocat el trist desenllaç.

Imatge dels pins afectats per les pluges, amb el tronc tal·lat del que ha caigut // Miquel Caimary

Imatge dels pins afectats per les pluges, amb el tronc tal·lat del que ha caigut // Miquel Caimary

Després dels intensos episodis de pluja de les darreres setmanes, tècnics municipals van observar la mala estabilitat de dos dels pins pinyoners que hi ha a plaça Catalunya i van tancar la zona per motius de seguretat. Finalment, durant la matinada de diumenge a dilluns un dels arbres va caure al terra, un fet que no va provocar cap incident personal ni material.

Els tècnics han tallat l’arbre i han decidit fer el mateix amb l’altre pi que es troba en males condicions, i que de moment està apuntalat. En els propers dies el consistori substituirà els dos pins per dos exemplars nous, els quals els plantarà més separats per garantir que creixen amb estabilitat.

L’Ajuntament ha explicat a Sant Boi Diari que els pins pinyoners com els de la plaça de Catalunya assoleixen alçades considerables i tenen les arrels molt superficials. Amb el pas dels anys, l’estabilitat es veu perjudicada per aquest fet. Els episodis de pluges de la setmana passada van estovar la terra i el grau d’inclinació d’un dels arbres va augmentar fins a fer-lo caure.

Recomanacions personalitzades