Marc Gasol, gran protagonista dels Premis Ciutat de Sant Boi

El jugador de bàsquet Marc Gasol ha guanyat el Premi Especial Ciutat de Sant Boi 2016 i s’ha endut la majoria dels flaixos i del protagonisme d’uns premis que reconeixen la labor social d’entitats i empreses del municipi. Els altres premiats de la nit han estat l’AEG Sant Ramon Nonat, la Fundació Marianao, la Casa de Sevilla, el Club Gimnàstic Sant Boi i l’empresa Turiauto.

Marc Gasol rep el premi Especial Ciutat de Sant Boi de la mà de l'alcaldessa // Ajuntament de Sant Boi

Marc Gasol rep el premi Especial Ciutat de Sant Boi de la mà de l’alcaldessa // Ajuntament de Sant Boi

La vuitena edició dels Premis Ciutat de Sant Boi han tingut un protagonista d’alçada: Marc Gasol, jugador dels Memphis Grizzlies de la NBA de bàsquet, ha rebut el premi Especial Ciutat de Sant Boi 2016, en reconeixement a la seva trajectòria esportiva i al seu «santboianisme universal«, tal i com ho ha expressat l’alcaldessa Lluïsa Moret.

El pivot ha agraït el premi amb un breu discurs en el qual ha destacat el valor que té aquest reconeixement «en una temporada on no he fet res esportivament a causa d’una lesió«. Després de setmanes difícils, Gasol ha mostrat la seva satisfacció. «A la gent li importa també el que represento com a persona«, ha valorat. Tan abans com després de l’entrega de premis, Gasol ha acaparat el protagonisme de la jornada, fent-se desenes de fotografies amb els assistents a l’acte.

Més enllà del protagonisme del petit dels Gasol, els premis han tingut un caire molt social i de reconeixement del treball de les entitats del municipi. L’alcaldessa ha destacat en el seu discurs que tots els premiats «fan que Sant Boi sigui millor, són molt bones persones i això ens omple d’orgull«. Moret ha expressat que els premis són «referents de la nostra autoestima», i representen un reconeixement «al compromís, a la passió per treballar per la resta de ciutadans de Sant Boi«.

Foto de família de tots els premiats // Ajuntament de Sant Boi

Foto de família de tots els premiats // Ajuntament de Sant Boi

El Premi d’Honor ha estat per l’Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat, que està celebrant el seu 50è aniversari. El jurat destaca el Cau per ser una escola de valors i l pel compromís permanent amb la ciutat de Sant Boi des d’un projecte educatiu adreçat a infants i joves per construir un món millor.

El Premi d’Acció Cívica ha recaigut en la Fundació Marianao, un referent del treball social i educatiu a la ciutat, que des de fa més de 30 anys promou programes i activitats especialment adreçats a la població en situació de risc i vulnerabilitat.

El Premi de Cultura ha correspost a una altra entitat del barri, a l’Associació Cultural Andaluza Casa de Sevilla, que enguany celebra el 30è aniversari. L’entitat regional organitza activitats que han esdevingut referències obligades del calendari de la cultura local (com la Cruz de Mayo o el Día de Andalucía) i participa activament en la vida local en iniciatives com ara el Pla de Desenvolupament Comunitari del barri de Marianao.

El Club Gimnàstic Sant Boi, que compta amb esportistes de primera talla estatal i internacional, ha aconseguit el Premi de l’Esport en reconeixement a la seva tasca centrada en la promoció de l’esport com a eina formativa i educativa en valors.

Per últim, l’empresa familiar Turiauto, fundada l’any 1965, ha aconseguit el Premi d’Economia per haver estat capaç de superar moments difícils tot comprometent-se amb els treballadors i les treballadores d’una plantilla formada per 170 persones.

El jurat ha concedit dues mencions especials a títol pòstum a Vanesa Martínez García, fundadora de l’Associació de Joves Discapacitats de Sant Boi (categoria Acció Cívica) i a Nicolau Osete per 75 anys de dedicació incansable a l’esport (categoria Esport).

Els Premis Ciutat de Sant Boi, que tenen periodicitat biennal, han estat el preludi de la Festa Major 2016. El jurat que ha escollit els guanyadors el formen l’alcaldessa, els portaveus dels grups municipals i els guanyadors de l’anterior edició.

Recomanacions personalitzades