L’Associació de persones amb discapacitat física Aramis guanya el premi d’Honor Ciutat de Sant Boi 2014

Els altres guardonats als premis Ciutat de Sant Boi 2014 han estat la Fundació Cassià Just (Premi Especial), Valentí Sésar (Cultura), el Club Voleibol Sant Boi (Esports), Aliments Solidaris (Acció Cívica) i Sant Boi Ciutat del Motor (Economia).

Maria Salud, presidenta del Club de Voleibol, guanyadors en la categoria d'Esports. // Maria Roda

Maria Salud, presidenta del Club de Voleibol, guanyadors en la categoria d’Esports // Maria Roda

Els Premis Ciutat de Sant Boi, que actualment tenen periodicitat bianual, han estat un dels actes més destacats de la Festa Major. L’acte de lliurament dels guardons d’aquesta setena edició s’ha celebrat a Can Massallera i ha estat presidit per la nova alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret. El periodista santboià Albert Aguilera ha conduit un acte solemne on més de 150 persones omplien l’auditori. En el seu discurs inaugural, Aguilera ha recordat anteriors guanyadors com Manel Esteller i Pau Gasol, «santboians il·lustres que han portat el nom de la nostra ciutat a l’altre punta de món».

El premi d’Honor va caure en mans d’Aramis, l’Associació de persones amb discapacitat física de Sant Boi. El president de l’entitat Joan Sánchez va recollir el premi acompanyat per membres de la junta directiva i va fer un emotiu discurs on va reconèixer que «Aramis només som un grup de persones que creiem en els somnis, i somiem en el dia que totes les persones siguin iguals independentment del seu color de pell, de la llengua que parlin o de que vagin en cadira de rodes’. Aramis no van fer només un discurs d’agraïment sinó que van voler remoure la consciencia dels assistents a l’acte projectant un curtmetratge titulat Prou Barreres, on es va poder veure la poca adaptació per persones en cadira de rodes que existia a Sant Boi l’any 1992.

El Premi Especial Ciutat de Sant Boi va anar a parar a la Fundació Cassià Just, una empresa que dóna ocupació a persones «amb fragilitat», com va definir el seu president Alex Pujol, director general de Cuina Justa, una companyia amb cada cop major representació arreu del món. L’empresa social porta 20 anys «donant el protagonisme a unes persones que altres empreses mai voldrien contractar» va sentenciar Pujol, qui va emocionar de nou al públic amb una anècdota sobre un treballador.

Aramis, l’ Associació de persones amb discapacitat física de Sant Boi guanya el premi d'Honor. // Maria Roda

Aramis, l’ Associació de persones amb discapacitat física de Sant Boi guanya el premi d’Honor. // Maria Roda

Valentí Sésar, veterà col·laborador de Ràdio Sant Boi i organitzador de la Mostra de Jazz de la ciutat també va ser reconegut a la gala d’entrega celebrada a Can Massallera. Per a ell va ser el premi Ciutat de Sant Boi de Cultura. El jurat va reconèixer «el seu ferm compromís amb la difusió i la divulgació de la cultura en l’àmbit local». Va recollir el premi la seva germana que per un oblit del presentador no va poder dedicar unes paraules d’agraïment.

Els representants de les quatre entitats que gestionen la botiga d'aliments recollint el premi. // Maria Roda

Els representants de les quatre entitats que gestionen la botiga d’aliments recollint el premi. // Maria Roda

La iniciativa Aliments Solidaris, Asepeyo, i la Coordinadora de la Gent Gran van ser els tres finalistes al premi Ciutat de Sant Boi en  la categoria d’Acció Cívica. Aliments Solidaris, que centralitza la distribució d’aliments entre les famílies més necessitades va fer-se amb el premi. Amb un discurs totalment improvisat, els representants de les entitats que gestionen la botiga -Càritas, Ajut al Quart Món i esglésies evangèliques Llibertat i Rey de Reyes- van dedicar el premi «als més de 100 voluntaris que estan dia rere dia a la botiga atenent a les famílies més vulnerables de Sant Boi que el que necessitem molts cops és només un somriure».

El Club Voleibol Sant Boi, format majoritàriament per dones,  va aconseguir el Premi Ciutat de Sant Boi de l’Esport sent l’únic candidat al premi. La presidenta del club, Maria Salud González, va recordar que «l’any vinent celebrarem els 30 anys» i va remarcar que els objectius de l’entitat esportiva són «educar en els valors que l’esport porta implícits com la promoció de la salut, l’afany de superació, la dignitat al guanyar i al perdre i l’arrelament a un col·lectiu i a una ciutat», tot donant importància a la vessant més educativa de l’esport.

Per últim, el premi Ciutat de Sant Boi d’Economia va tenir un únic candidat. L’Associació Sant Boi Ciutat del Motor, que aplega des de l’any 2005 els concessionaris d’automoció del municipi, ha estat el guanyador «per promoure l’activitat econòmica al municipi». Lluis Clotet, president de l’entitat va assenyalar que «per comprar un cotxe no fa falta sortir de Sant Boi ja que representem al 97% de les marques”.

Foto de família dels guanyadors dels premis Ciutat de Sant Boi 2014 acompanyats dels representants institucionals // Ajuntament de Sant Boi

Foto de família dels guanyadors dels premis Ciutat de Sant Boi 2014 acompanyats dels representants institucionals // Ajuntament de Sant Boi

Lluïsa Moret va fer la cloenda de l’acte amb un discurs molt ben preparat. Sense llegir el paper ni un moment, l’alcaldessa va agrair a tots els premiats «que siguin referents en un moment on ens manquen, i vosaltres sou un molt bon exemple pels joves de la ciutat». Moret va destacar «la passió per la feina com una de les característiques en comú» de tots els guardonats en aquesta edició dels premis Ciutat de Sant Boi.

Recomanacions personalitzades