Fangoria i grups locals, plats forts de la Festa Major 2016

La Festa Major 2016 se celebrarà del 19 al 22 de maig. La música serà la gran protagonista amb presència de grups locals i d’estrelles consagrades del pop i rock espanyol. Fangoria, Kiko Veneno, Gertrudis, Ramon Mirabet i Hotel Cochambre són els plats forts de la festivitat.

Detall del cartell de la festa major // Ajuntament de Sant Boi

Detall del cartell de la festa major // Ajuntament de Sant Boi

La Festa Major de Sant Boi, que se celebrarà del 19 al 22 de maig, escalfa motors en una edició on la música tindrà especial protagonisme. Enguany es prepara un certamen amb una alta participació d’artistes locals: grups de música, col·lectius de circ i entitats de cultura popular i tradicional. En aquesta línia, el dia 19, l’envelat de la plaça de l’Agricultura oferirà una programació de concerts de grups santboians organitzada per entitats i operadors de la ciutat. La intenció és que la iniciativa es repeteixi en properes edicions.

L’apartat de noms propis de la Festa Major està encapçalat pel conegut grup d’electro pop Fangoria (format per la cantant Alaska i Nacho Canut), el veterà rocker Kiko Veneno, el grup de La Garriga de rumba i funk Gertrudis, el cantautor Ramon Mirabet i el grup de versions Hotel Cochambre.

Dins de l’apartat local, cal destacar que la cantant santboiana Carmen Doorá presentarà el seu nou disc «Eco» i el festival flamenc oferirà l’actuació de la «cantaora» de Huelva, Argentina. L’exhibició de Balls de Saló comptarà amb la col·laboració de l’escola de ball L’Estudi.

La Festa Major té preparades també activitats per al públic familiar i no hi faltaran actuacions de Dj’s del Tour 40 Principales, les tradicionals sardanes, les jornades castellera i gegantera, la trobada de puntaires o el Piromusical, que posarà el punt final a la Festa Major 2016.

Durant els dies de la festa la plaça de l’Ajuntament es convertirà en una sala de ball improvisada amb la música i l’ambient que oferiran les orquestres Selvatana i Cimarrón. La plaça de l’Agricultura esdevindrà l’espai dels concerts i el parc de la Muntanyeta acollirà la sofisticació de la música electrònica de Fangoria.

Els espectacles musicals «The Funamviolistas» i «Improshow», a Can Massallera, complementaran les actuacions previstes. El primer ha estat premiat amb el Max de les Arts Escèniques com a millor espectacle revelació de 2014. Les dues funcions formen part de la Temporada d’Arts Escèniques i Música de gener a juny.

Per a les famílies

Com en altres ocasions, la Fira del Joc i l’Aventura serà un espai permanent d’activitats familiars al parc de la Muntanyeta. Espectacles de circ, amb els Malabandboi, animació i una nova edició de Daltabaix, en què nens i nenes de diferents escoles de música faran actuacions musicals al carrer, formen part d’aquest apartat de la festa. També està prevista una fira d’activitats amb els animals de companyia com a protagonistes.

Recomanacions personalitzades