Sant Boi vol aconseguir 14 milions d’euros per millorar Ciutat Cooperativa, Marianao i Camps Blancs

Sant Boi ha presentat una estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integral (DUSI) que aspira a conseguir finançament europeu per dur a terme la millora urbanística del barri de Ciutat Cooperativa, la rehabilitació final del Palau de Marianao i la millora de l’entorn de Torre la Vila. 

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, durant la jornada de presentació de les estratègies DUSI // Marc Pidelaserra

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, durant la jornada de presentació de les estratègies DUSI // Marc Pidelaserra

Cal Ninyo ha acollit una jornada sobre Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral (DUSI), on diversos municipis han explicat els plans de millora de les seves ciutats i que opten al finançament de la Comissió Europea a través dels Fons FEDER. Sant Boi ha presentat la seva estratègia, que inclou actuacions de rehabilitació i millora de parts dels barris de Ciutat Cooperativa, Marianao i Camps Blancs.

L’alcaldessa Lluïsa Moret ha explicat que l’estratègia DUSI de la ciutat es fonamenta en tres grans eixos: «la inclusió i la cohesió social, generar oportunitats econòmiques i garantir l’ocupació digna, i posar en valor els actius naturals de la ciutat«. A partir d’aquí, s’ha presentat aquest projecte que contempla tres actuacions concretes a la ciutat.

La primera i més prioritària és a Ciutat Cooperativa. Consisteix en plans d’intervenció sociocomunitària i actuacions urbanístiques que fa pocs dies va avançar el regidor Javier López en una entrevista a Sant Boi Diari. La segona, situada a Marianao, consisteix en la transformació definitiva del Palau de Marianao per acollir amb més comoditats la seu del Clúster de Salut Mental i altres iniciatives de promoció econòmica. I la tercera, corresponent a Camps Blancs, busca recuperar la zona entre el camp de beisbol, el pícnic i el poligon industrial per reconvertir-la en un parc urbà i una zona natural.

La dotació global prevista en aquesta convocatòria dels Fons FEDER és de 730,9 milions d’euros d’ajuda per al conjunt d’Espanya i de 33,5 milions per a Catalunya, on almenys una vintena de ciutats han presentat les seves estratègies, entre les quals hi ha Barcelona, Mataró o Sabadell.

Lola Ortiz Sánchez, representant del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, ha estat present a les jornades de Sant Boi i ha confirmat que a Catalunya s’han presentat moltes estratègies i no es podran admetre totes, i per tant diverses ciutats quedaran fora i sense finançament. A la jornada celebrada a Cal Ninyo han assistit cinc alcaldes de ciutats catalanes que han presentat els seus projectes.

L’Ajuntament de Sant Boi ha explicat que en cas de quedar fora dels Fons europeus en aquesta convocatòria, es presentaran a la següent i continuaran cercant finançament per desenvolupar els projectes. Abans de l’estiu es coneixeran els municipis seleccionats i l’assignació de recursos corresponent.

Recomanacions personalitzades