Les obres per obrir el carrer Primer de Maig començaran aquest any

El regidor del barri de Ciutat Cooperativa – Molí Nou, Javier López, confirma a Sant Boi Diari que les obres per obrir el carrer Primer de Maig començaran aquest any. Assegura que s’està treballant en l’organització d’un procés de participació per decidir el seu sentit de circulació i el d’altres vies. 

L'estat actual del carrer primer de maig serà història aquest any // Marc Pidelaserra

L’estat actual del carrer primer de maig serà història aquest any // Marc Pidelaserra

El carrer Primer de Maig, tallat des de fa sis anys després de la construcció de la rotonda a la carretera BV2002, serà finalment accessible pels vehicles per entrar al barri de Ciutat Cooperativa – Molí Nou. Les obres començaran aquest mateix any, tindran un cost de 180.000 euros i es realitzarà un procés participatiu per definir-ne el sentit de circulació. Aquest és el compromís que el regidor del barri, Javier López, ha manifestat a Sant Boi Diari.

El tall del carrer ha generat polèmica al barri, on un grup de veïns agrupats en la Plataforma Molí Nou reclamen l‘obertura del carrer tan d’entrada com de sortida. «Ho hem intentat de totes les maneres, però totes les propostes per obrir el carrer d’aquesta manera han estat rebutjades per motius de seguretat», explica López, que assegura que tot el procés de debat sobre Primer de Maig amb els veïns ha estat «un procés enriquidor», en el que reconeix haver «après moltes coses».

En aquest sentit, el regidor s’ha mostrat molt satisfet del treball realitzat i nega que hi hagi cap tipus de distensió entre els veïns del barri, quan els mateixos veïns han acusat l’equip de govern de «falta de respecte». «El projecte d’obertura té l’aval del Consell de Barri, i s’han fet moltes actuacions de millores viàries i d’enllumenat que ens han demanat els mateixos veïns«, assegura López. A més, ha explicat que també es comptarà amb l’opinió vinculant dels veïns per triar el sentit de circulació de Primer de Maig i d’altres carrers. També es començarà a treballar amb un pla de dinamització comercial amb els negocis de la zona.

Una nova plaça al barri

La zona del mur de Ciutat Cooperativa es reformarà per ser una plaça // Marc Pidelaserra

La zona del mur de Ciutat Cooperativa es reformarà per ser una plaça // Marc Pidelaserra

López, a més ha explicat que Molí Nou – Ciutat Cooperativa guanyarà un nou espai públic aquest mandat. La zona on s’inicia la passarel·la que uneix el carrer Eduard Toldrà amb l’estació de FGC, coneguda popularment com El Mur, serà una nova plaça. L’equip de govern preveu que en aquest mandat es començarà a reformar aquesta zona, traslladant les escales que baixen al carrer Lluís Companys i ampliant la plaça que queda just al costat de la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany.

A més, el regidor ha confirmat que es continuarà amb el projecte de reforma dels espais públics entre blocs de pisos de Ciutat Cooperativa, i que en aquest mandat també es guanyarà un nou espai entre els números 56 i 58 del carrer Eduard Toldrà. López també ha explicat que es posarà fil a l’agulla en la reforma de la zona on es troba l’escola Ciutat Cooperativa, on es construirà una connexió entre el centre i el carrer Ramon Llull, per millorar la mobilitat. Tot i que no hi ha terminis ni pressupostos, Javier López assegura que aquests projectes «demostren que Molí Nou – Ciutat Cooperativa és una prioritat per aquest consistori«.

Recomanacions personalitzades