El Pla de Govern 2015-2019 supera el primer tràmit

El Pla de Govern 2015-2019 ha estat aprovat inicialment pel ple municipal i ara passa a exposició pública fins a finals d’abril, quan es farà la votació definitiva. El Pla es marca com a objectius principals del mandat l’enfortiment dels serveis socials, l’educació, la neteja, el medi ambient i generar més activitat econòmica.

El Pla de Govern 2015-2019 és el document estratègic que recull les accions i prioritats del govern // Ajuntament de Sant Boi

Ajuntament de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Amb el títol Sant Boi, una ciutat igualitària, amable i emprenedora el Pla de Govern 2015-2019 recull tots els compromisos que l’equip de govern (PSC i ICV) prenen vers la ciutadania per aquest mandat. El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat inicialment el document estratègic, que ara estarà un mes a exposició pública i es votarà finalment al ple del mes d’abril.

L’Ajuntament hi defineix cinc grans prioritats polítiques, 10 reptes de futur i 86 mesures per transformar la ciutat en els propers anys. Les prioritats que s’hi assenyalen són:

  1. Que a Sant Boi tots els ciutadans tinguin cobertes les necessitats bàsiques i es redueixi la desigualtat.
  2. Que els ciutadans millorin significativament el nivell educatiu i tinguin més oportunitats per al seu desenvolupament.
  3. Que la ciutadania de Sant Boi gaudeixi d’un espai públic net, segur, sostenible i saludable.
  4. Que la ciutadania sigui corresponsable tant del seu entorn com de la reutilització, el reciclatge i la reducció de residus.
  5. Que Sant Boi disposi d’una estratègia de desenvolupament urbà per ser una ciutat atractiva i generar activitat econòmica.

El document s’ha confeccionat a partir de la iniciativa dels partits del govern, i s’hi han incorporat diverses aportacions de la societat civil, articulades en un procés de participació ciutadana. En els actes del procés hi han participat un total de 250 persones, i telemàticament s’han realitzat 89 aportacions. El 75% de totes les aportacions han estat incorporades al pla, segons l’ajuntament.

Gent de Sant Boi, ERC i PP es mostren contraris al Pla

El Ple de l’Ajuntament va aprovar incialment el Pla de Govern amb el vot favorable només dels partits que formen l’equip de govern, PSC i ICV. Ciutadans, per la seva banda, es va abstenir. La resta de grups hi van votar en contra.

Rafael Cañedo (PP) va justificar el seu vot acusant a l’equip de govern de «mentir» en el balanç de compliment del Pla del mandat anterior i que «en realitat només s’ha complert un 20%«. Cañedo també acusa a l’equip de govern de mantenir «l’afany confiscatori i recaptatori» de la política d’impostos.

Per la seva banda, Miquel Salip (ERC) va denunciar que «no expliquen tota la veritat» en el Pla pel que fa al desenvolupament urbanístic de la zona de la Parellada. Segons Salip «s’amaguen tots els usos comercials i hotelers que en realitat acollirà el sector» i per aquest motiu rebutgen el Pla.

Recomanacions personalitzades