ERC demana que l’Ajuntament expliqui l’impacte de les obres de la Parellada

Esquerra Republicana denuncia la «manca de transparència» de l’Ajuntament al voltant de les obres dels nous accessos viaris a la Parellada i assegura que els veïns estan sorpresos pel projecte. ERC demana que s’expliqui l’impacte de les obres i les intencions del consistori als terrenys que tenen usos residencials.

Plànol que mostra el projecte d'obres a la zona de la Parellada // ERC Sant Boi

Plànol que mostra el projecte d’obres a la zona de la Parellada // ERC Sant Boi

Una representació d’ERC Sant Boi es va reunir amb la Federació d’Associacions de Veïns de Sant Boi el passat dilluns 9 de febrer per exposar als veïns l’afectació que les obres de la Parellada tindran sobre la ciutat. El responsable de política territorial i medi ambient d’ERC, Jaume Sans, va definir la zona després de les obres com «un gran scalextric que farà de pantalla davant la façana de la ciutat». Sans va contraposar el model d’obres que es farà a Sant Boi amb exemples d’infraestructures integrades amb l’espai urbà com el desmantellament de l’anell viari de la plaça de les Glòries a Barcelona o el soterrament de la Granvia a l’Hospitalet, entre altres exemples.

Els representants de les associacions de veïns, segons informa ERC a través d’un comunicat, es van mostrar sorpresos «per l’impacte de les obres, per les dificultats que portaran a la ciutat en el seu transcurs i per com afectaran a la façana de la ciutat». A la vegada, van queixar-se de que les entitats veïnals no tenien coneixement de cap d’aquestes qüestions. El candidat republicà a l’alcaldia, Miquel Salip, també present a la reunió, va lamentar la «manca de transparència de l’Ajuntament» i va demanar a l’equip de govern municipal «que expliqui l’impacte real de les obres i que digui clarament quines intencions té per als terrenys qualificats com a residencials».

Els republicans van alertar als veïns sobre el que es pot arribar a fer en aquell sector de la ciutat atenent al Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU) de l’activitat econòmica del Delta del Llobregat, que contempla usos residencials sobre la pastilla de terreny de l’Oasis-Parellada. «Demostren un cop més que el model territorial del govern local és el dels pedaços, sense cap visió estratègica sobre la ciutat», va assegurar amb contundència Miquel Salip.

Recomanacions personalitzades