La pàgina web de l’Ajuntament treu bona nota en transparència

L’Ajuntament de Sant Boi ha obtingut una puntuació de 93,8 sobre 100 en l’Índex de Transparència dels Ajuntaments que avalua la informació present a les pàgines webs dels ajuntaments. És la mateixa nota que fa dos anys i deixa a Sant Boi com l’onzè consistori més transparent de Catalunya.

La pàgina web de l'Ajuntament vista des d'una tablet // Ajuntament de Sant Boi

La pàgina web de l’Ajuntament vista des d’una tablet // Ajuntament de Sant Boi

L’organització Transparencia Internacional España elabora cada dos anys l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA), que puntua en funció del grau de transparència de la informació present a la pàgina web municipal. L’Ajuntament de Sant Boi ha aconseguit 93,8 punts sobre 100, la mateixa puntuació que va obtenir en l’anterior informe fet fa dos anys i mantenint-se per sota de la nota mitjana dels municipis analitzats a tota Espanya (85,2).

La pàgina web de l’Ajuntament obté la màxima puntuació en dues àrees: relacions amb la ciutadania i transparència econòmica i financera. També és puntuada amb bona nota en la informació present a la web sobre la corporació, els contractes, el cost del serveis, l’urbanisme, les obres públiques i el medi ambient, entre altres factors tinguts en compte a l’hora d’elaborar l’informe.

L’estudi s’ha fet sobre les pàgines webs de 110 municipis de més de 60.000 habitants d’arreu d’Espanya. Sant Boi ocupa el lloc número 11 entre els municipis de Catalunya i el número 43 entre els 110 de tot l’Estat espanyol.

La nota obtinguda pel consistori santboià és la mateixa que fa dos anys. L’evolució es nota si es compara més enllà en el temps. El primer cop que Sant Boi es va sotmetre al veredicte de Transparència Internacional, l’any 2008, només aconseguia 57,9 punts.

Altres reconeixements

La bona nota obtinguda en aquest informe es suma al reconeixement atorgat el passat mes de desembre pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, que li va concedir per segon any consecutiu el segell Infoparticipa. En aquest cas, en un estudi de tots els ajuntaments catalans, Sant Boi va obtenir la puntuació màxima del 100% en matèria de qualitat i transparència de la comunicació pública a la pàgina web municipal.

Recomanacions personalitzades