Protecció Civil de Sant Boi desmenteix haver signat cap petició d’indult de policies implicats en casos de tortures

L’entitat consta com a signant de la petició d’indult per a Bakari Samyang i Víctor Bayona, dos policies de la Guàrdia Urbana de Barcelona condemnats per tortures policials. La decisió d’unir-se a la demanda de llibertat no consta en cap acta de la junta, algú a nivell individual ho va fer donant el nom de Protecció Civil de Sant Boi.

El setmanari La Directa ha publicat que diferents entitats, entre elles l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Boi, han signat una petició d’indult per dos policies de la Guàrdia Urbana de Barcelona condemnats per tortures policials l’any 2006 que ara es troben ingressats a la presó de Quatre Camins. El 7 de febrer, un dia abans que l’Audiència de Barcelona condemnés els dos agents, es feia pública la petició d’indult enviada al Consell de Ministres del govern espanyol, un document que ja es va entregar als tribunals al 2013 sense obtenir cap resultat.

Isaac Cuenca, president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Boi, ha explicat a dSantBoi que «la decisió de demanar un indult no consta en cap acta de l’associació». Cuenca recorda que fa dos anys la composició de la junta era diferent, però sentencia que la petició d’indult «no es va decidir en cap assemblea ni ha estat mai refrendada pels socis». De fet, poc després que es fes pública la notícia, el col·lectiu de voluntaris va expressar el seu rebuig a través del seu perfil de Twitter.

La resposta de l'entitat, a través de Twitter // Elisenda Colell

La resposta de l’entitat, a través de Twitter // Elisenda Colell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una de les tesis per explicar per què consta al document el suport de Protecció Civil de Sant Boi és que algun membre de l’anterior junta, de manera totalment particular i sense comentar-ho, decidís signar aquesta petició fent-hi constar el nom de l’agrupació. No obstant, Cuenca afegeix que «no tenim previst emprendre cap tipus d’acció» contra la persona que ho va fer ja que desconeixen qui va poder ser. Protecció Civil també lamenta que el mitjà que ha publicat la informació no ha contrastat la informació.

Recomanacions personalitzades