El web de l’Ajuntament obté un reconeixement de qualitat i transparència

La pàgina web de l’Ajuntament de Sant Boi ha obtingut per segon any consecutiu el segell Infoparticipa, que reconeix la qualitat i transparència de la comunicació pública dels municipis a les seves pàgines web. Sant Boi ha millorat resultats i ha aconseguit la puntuació màxima del 100%.

Captura de la pàgina web www.santboi.cat // Ajuntament de Sant Boi

Captura de la pàgina web www.santboi.cat // Ajuntament de Sant Boi

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estudiat les pàgines webs de tots i cada un dels ajuntaments catalans per analitzar la seva qualitat i la transparència de la comunicació pública que ofereixen. La pàgina web de l’ajuntament de Sant Boi ha obtingut la puntuació màxima, complint el 100% dels requisits estudiats.

L’avaluació s’ha dut a terme a partir de 41 preguntes que permeten observar si els webs municipals ofereixen informació sobre quins són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, quina informació proporcionen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Millora generalitzada dels ajuntaments

El segell distintiu Infoparticipa 2014 s’ha atorgat a un total de 77 ajuntaments catalans, els quals compleixen com a mínim el 75% dels requisits. Dels 77 consistoris premiats amb el segell, només 20 han assolit la puntuació màxima del 100%, entre ells el de Sant Boi, que ha millorat el seu resultat passant del 98% aconseguit l’any passat fins arribar a la puntuació màxima en la segona edició d’enguany.

No només ha millorat l’ajuntament de Sant Boi. La millora ha estat generalitzada: si en l’anterior onada van ser 48 els ajuntaments que van obtenir la distinció Infoparticipa, aquest cop han estat 77. I si l’altre cop van ser tres els ajuntaments que van aconseguir la màxima qualificació -Sant Feliu de Llobregat, Esplugues i Sabadell-, aquest cop han estat 20, entre ells el de Sant Boi. Els resultats complets de l’avaluació es publiquen a la pàgina web Mapa Infoparticipa, on es recullen els resultats de tots els municipis catalans i altres parts d’Espanya.

El segell Infoparticipa es lliurarà a representants de l’Ajuntament el proper 22 de desembre al Palau de Pedralbes de Barcelona en un acte públic.

Recomanacions personalitzades