L’eix comercial de Sant Boi es transforma en espai de vianants durant els dissabtes de Nadal

Els dissabtes 13, 20 i 27 de desembre i 3 de gener, un dels centres neuràlgics de la ciutat es converteix en lloc de passeig i compres tallant l’accés als vehicles.  L’eix comercial situat entre el mercat de la Muntanyeta i el mercat de Sant Jordi comptarà amb un quilòmetre de carrer dedicat exclusivament als vianants.

El carrer Lluis Pascual Roca durant la campanya Viu el carrer el Nadal de l'any passat // El Carrer

El carrer Lluis Pascual Roca durant la campanya Viu el carrer el Nadal de l’any passat // El Carrer

El centre de Sant Boi es transforma de cara al Nadal amb la reconversió en carrer peatonal de l’eix comercial de la ciutat, situat als carrers Francesc Macià i Lluís Pascual Roca. Amb l’objectiu de fomentar el comerç local i recuperar el centre de la ciutat per a les persones durant quatre dissabtes consecutius -13, 20, 27 i 3 de gener- es podrà passejar pel mig del carrer sense vehicles entre les 10 del matí i les 9 de la nit.

Aquesta iniciativa ja es va posar en marxa l’any passat i degut a la satisfacció generada tant entre els comerciants com els veïns, s’ha tornat a organitzar en l’eix urbà que connecta el mercat de la Muntanyeta amb el mercat de Sant Jordi. En total, més d’un quilòmetre amb ús urbà exclusiu pels vianants entre els carrers Mallorca i Oviedo.

Mapa amb els carrers afectats per la campanya 'Viu el carrer'.

Mapa amb els carrers implicats en la campanya ‘Viu el carrer’.

A l’espai que habitualment ocupen els cotxes també s’hi podran trobar diferents activitats durant els quatre dissabtes. L’associació santboiana WeArt organitza una mostra d’artesania al tram de Lluís Pascual Roca i els complexos esportius de la ciutat, el grup de ball FipBall i els skaters Free Style Sant Boi també faran diferents exhibicions.

Els dissabtes 13 i 20 de desembre, a més, hi haurà una mostra de cotxes de la marca Mini i de motos BMW. El dia 20 també sortirà al carrer l’escola Pedagogium Cos per representar un pessebre vivent. Passat el Nadal i a l’espera dels Reis, els dissabtes 27 de desembre i 3 de gener, el patge reial de Can Massallera estarà ubicat a la plaça de Catalunya recollint les cartes de regals dels infants.

Itineraris alternatius

El trànsit que no podrà passar pels carrers Francesc Macià i Lluís Pascual Roca es reconduirà per Pau Claris i el carrer Joan Miró canviarà de sentit per donar continuïtat al recorregut. Els autobusos faran la ruta Jaume Balmes-Pau Claris i en direcció contrària, es podrà circular amb normalitat per Mossèn Jacint Verdaguer. Degut a aquestes afectacions, tres parades s’anul·laran provisionalment: dos en el tram sense circulació, que se substituiran per dues parades al carrer Pau Claris, i una a la plaça de Catalunya. Les rutes que circulen pel carrer Cerdanya es desviaran a la ruta Ajuntament-Eusebi Güell.

Recomanacions personalitzades