Gent de Sant Boi reclama sancionar els bancs amb pisos buits

La candidatura ciutadana que engloba col·lectius com la CUP, Arran o Procés Constituent demana que es compleixi una moció aprovada pel ple municipal que dicta sancions a les entitats financeres amb pisos buits en propietat a Sant Boi. El govern municipal demana més temps per fer-ho.

Integrants de Gent de Sant Boi i ciutadans a les portes del ple municipal // Gent de Sant Boi

Integrants de Gent de Sant Boi i ciutadans a les portes del ple municipal // Gent de Sant Boi

Gent de Sant Boi, la candidatura ciutadana que uneix diferents col·lectius com la CUP, Arran, Procés Constituent i Joves Comunistes (JCC), va intervenir en el passat ple municipal per preguntar sobre una moció aprovada a principis d’any que ordenava sancionar les entitats bancàries amb pisos buits en propietat a la ciutat.

Joan Domènech va ser el membre d’aquest col·lectiu encarregat de prendre la paraula en el torn de precs i preguntes del ple municipal. «Al gener de 2014 es va aprovar una moció a petició de la PAH per sancionar a les entitats bancàries que tinguin pisos buits a la nostra vila», va afirmar per començar. Segons ell, aquesta mesura és «imprescindible» i va preguntar els motius que han portat a l’Ajuntament a «no complir el seu compromís 10 mesos després de l’aprovació» d’aquesta moció.

D’altra banda, el mateix col·lectiu va preguntar per una altra moció, aprovada en aquest cas l’any 2013, on es deia que s’optaria per «retirar els diners de les entitats financeres que han provocat desnonaments a la nostra vila». Segons ells, aquesta mesura, «no s’ha dut a terme» i va demanar a l’equip de govern santboià, format per PSC i ICV, que expliqués els motius que han portat a no sancionar encara cap banc.

El govern demana més temps

El govern municipal, mitjançant el seu regidor d’Habitatge, Miguel Ángel Merino, va respondre a la pregunta de Gent de Sant Boi indicant que en aquests moments «s’està treballant en el procés administratiu per posar aquestes sancions». Segons Merino, ara per ara, hi ha «40 expedients en marxa» i espera que abans de final d’any es puguin solucionar dos o tres d’ells.

Sobre la retirada dels diners de les entitats bancàries, la regidora encarregada de contestar va ser Maria Antonia Barragán, responsable d’Economia i Hisenda. Barragan va assegurar que la moció parlava de «productes bancaris no subjectes a cap tipus de penalització per rescissió del contracte» i que, per tant, el contingut d’aquesta s’havia «complert escrupolosament». Barragán també es va posar a disposició del grup ciutadà per presentar i mostrar els contractes bancaris del consistori per tal de verificar la seva afirmació.

Recomanacions personalitzades