El servei d’emergències socials de Barcelona atendrà els santboians les nits, festius i caps de setmana

Els serveis socials amplien l’horari d’atenció els caps de setmana, festius i les nits gràcies a un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Personal de la capital catalana prestarà el servei els moments en què els serveis de Sant Boi no es troben operatius.

Les persones amb emergència social seran ateses a Barcelona els caps de setmana i festius // Edu Bayer

Les persones que visquin una emergència social seran ateses a Barcelona els caps de setmana, nits i festius // Edu Bayer (Catalunya Plural)

Persones grans o nens que pateixen desatenció, dones víctimes de violència de gènere, pèrdua sobtada d’autonomia i dificultats econòmiques per proveir-se de medicació o alimentació són algunes de les situacions a les quals ha de fer front el servei municipal d’assistència social. Una atenció, que fins ara, a Sant Boi quedava paralitzada els festius, els caps de setmana i les nits.

A partir d’ara, els santboians podran resoldre les emergències socials i psicològiques acostant-se a Barcelona, a través del Centre d’Emergències i Urgències Socials de Barcelona (CUESB). Es tracta d’un centre ubicat al districte de Sant Martí, al barri de Poblenou, que està obert 24 hores els 365 dies l’any i que s’obre als ciutadans de Sant Boi gràcies a un conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Pel govern de la ciutat, aquesta és una mesura que demostra que l’atenció social és «una de les prioritats municipals» en plena crisi econòmica. I asseguren que aquest fet permet reforçar la «capacitat d’actuació de l’Ajuntament davant situacions crítiques» que requereixen una resposta i una intervenció immediata que garanteixi la subsistència de persones i famílies.

Recomanacions personalitzades