Seleccionats els cinc projectes que ompliran de vida espais buits de la ciutat

El CoBoi ja ha escollit els cinc projectes ciutadans amb valor social que s’instal·laran a quioscos de premsa tancats i espais públics de la ciutat en desús. Entre ells hi ha un taller de reparació de bicicletes, un aparador temporal per vendre productes i un espai de trobada sociocultural.

Un dels espais buits és el quiosc de la plaça de la Generalitat // Ajuntament de Sant Boi

Un dels espais buits és el quiosc de la plaça de la Generalitat // Ajuntament de Sant Boi

Després d’un procés d’elaboració i posterior selecció entre la dotzena de propostes presentades, els responsables del programa «CoBoi Innova» han escollit els cinc projectes finalistes que tractaran de dinamitzar i revitalitzar un seguit d’espais públics de la ciutat que es trobaven buits i en desús. La tria definitiva s’ha fet tenint en compte el seu impacte social, la viabilitat econòmica, la coherència de la proposta i el grau d’innovació social.

Així, el quiosc del carrer Bonaventura Calopa es convertirà en «The Goodbiker», un petit taller de reparació i manteniment, compravenda i intercanvi de bicicletes de segona mà per promoure el seu ús com a vehicle urbà. Per la seva banda, el quiosc de la plaça de la Generalitat obrirà de nou per donar forma al projecte «Circula Cultura», que busca ser un espai de trobada sociocultural al barri de Marianao dinamitzant la plaça on es troba i compartint i canalitzant iniciatives de caire cultural que puguin ser útils per a la vida quotidiana del barri.

A dos locals buits de propietat municipal situats a l’eix comercial de carrer Víctor Balaguer es faran realitat els projectes Óla i Eixam, que en tots dos casos tenen relació amb el comerç. Óla serà un aparador modular i temporal per a exposició i venda de productes de botigues tant online com offline, amb funcions de reclam i motor del comerç de l’entorn, mentre que Eixam es presenta com la plasmació física d’una comunitat virtual i física de petits negocis i entitats amb interessos i valors similars. Al local d’Eixam del carrer Víctor Balaguer hi haurà espais disponibles per compartir i s’oferirà suport legal i organitzatius.

Per últim, un altre espai que tornarà a tenir vida serà el local municipal de Can Boneu. Allà s’instal·larà Juca, un espai de dinamització comunitària que serà gestionat per Frikigames i Nexum. S’organitzaran partides i demostracions de jocs de taula i es posarà en contacte a persones amb aficions comunes. Al mateix temps busca ser un esplai infantil i juvenil i una ludoteca per a infants de 0 a 12 anys amb activitats extraescolars. Els seus ideòlegs també ho plantegen com un espai de treball per donar continuïtat al pla d’estudis de joves durant períodes d’expulsió dels seus centres escolars.

Els participants de la dotzena de projectes presentats a "CoBoi Innova" a l'Ajuntament // Ajuntament de Sant Boi

Els participants de la dotzena de projectes presentats a «CoBoi Innova» a l’Ajuntament // Ajuntament de Sant Boi

Els cinc espais, que són propietat de l’Ajuntament, seran cedits a les persones promotores dels projectes seleccionats durant un període d’un any que es podrà prorrogar fins a quatre. Durant la etapa inicial rebran suport dels professionals del Laboratori Cívic d’Emprenedoria i Economia Social (CoBoi) mitjançant formació, tallers i assessorament especialitzat en projectes d’economia social per ajudar a fer viable la seva idea i garantir que els innovadors projectes tenen un valor social i un impacte positiu en el territori.

Recomanacions personalitzades