El Coboi vol omplir els espais buits de la ciutat

El Laboratori Cívic d’Emprenedoria i Economia Social de Sant Boi (CoBoi) ha iniciat el programa «Noves idees per als espais buits de la ciutat» que vol recollir propostes per omplir d’activitats i dinamitzar espais buits de Sant Boi com quioscos i locals.

Quiosc de premsa tancat a la plaça de la Generalitat // Ajuntament de Sant Boi

Quiosc de premsa tancat a la plaça de la Generalitat // Ajuntament de Sant Boi

Tota ciutat té espais com places, locals i quioscos en desús i a Sant Boi neix una iniciativa per dotar de vitalitat aquests indrets. El «CoBoi Innova: noves idees per als espais de la ciutat» és un programa que vol «dinamitzar» aquests espais morts que actualment estan en desús. La idea passa per «trobar persones capaces de desenvolupar projectes innovadors i amb un impacte positiu sobre el territori». Les bases per participar en aquest projecte obert a la ciutadania ja són públiques.

«Estem segurs que existeixen ciutadans i ciutadanes amb propostes, que tinguin valor social i sostenibles econòmicament, que es poden desenvolupar en aquests espais» diuen des del Laboratori Cívic d’Emprenedoria i Economia Social de Sant Boi (CoBoi). I és que el principal requisit que es valorarà per mirar de fer possible les propostes que es presentin serà, per un costat, que tinguin «un valor social» i, per l’altre, siguin «sostenibles econòmicament».

Les candidatures seleccionades participaran en diferents tallers amb la intenció de perfilar les seves propostes i també rebran atenció d’una persona especialitzada en projectes d’economia social. Posteriorment es realitzarà un seguiment de la seva posada en marxa.

Jornada informativa

Amb la intenció de donar difusió a aquesta iniciativa i reflexionar sobre la temàtica dels espais buits a les ciutats, el pròxim dia 5 de març s’ha organitzat una jornada oberta al públic titulada «L’activació temporal dels espais buits». Es realitzarà a Cal Ninyo i, a més de presentar la iniciativa, es donaran a conèixer exemples de com la problemàtica dels espais buits pot arribar a ser una oportunitat per a la innovació. La jornada, oberta a tothom, comptarà amb diverses taules rodones durant tot el matí i amb la participació de Mohamed El Amrami, Premi Nacional Jove Emprenedor Social i guanyador del Premi Fundació Príncep de Girona 2014.

Recomanacions personalitzades