12 projectes aspiren a donar vida a quioscos i espais públics buits

Una dotzena de projectes han estat seleccionats per l’Ajuntament per formar part del programa CoBoi Innova, que busca implantar noves idees a espais en desús de la ciutat com els quioscos de premsa. Les idees passaran una etapa de formació i assessorament abans de fer-se realitat.

Un dels espais buits és el quiosc de la plaça de la Generalitat // Ajuntament de  Sant Boi

Un dels espais buits és el quiosc de la plaça de la Generalitat // Ajuntament de Sant Boi

Espais buits per un costat i idees innovadores per l’altra. I el CoBoi al mig. Així s’han buscat noves idees per a espais en desús de la ciutat que seran cedits temporalment als projectes finalistes. Al programa «CoBoi Innova» s»han presentat 15 projectes i l’Ajuntament ha seleccionat una dotzena atenent el seu impacte social, la viabilitat econòmica, la coherència de la proposta i el grau d’innovació social. De fet, els projectes presentats havien de complir principalment dos factors: tenir un valor social i ser sostenibles econòmicament. Per això, tres dels projectes presentats no han passat el cribatge inicial.

Entre les candidatures escollides per donar vida a locals i quioscos en desús destaquen les iniciatives relacionades amb la gestió de l’oci infantil i familiar, la dinamització de l’activitat comunitària i l’economia local, el disseny, el reciclatge i la promoció de l’ús de la bicicleta, entre altres.

Els participants del projecte "CoBoi Innova" a l'Ajuntament // Ajuntament de Sant Boi

Els participants del projecte «CoBoi Innova» a l’Ajuntament // Ajuntament de Sant Boi

Els creadors dels 12 projectes escollits participaran en la primera fase del programa on rebran formació i assessorament tècnic. També faran entre tots tallers de co-creació al Laboratori Cívic d’Emprenedoria i Economia Social de Sant Boi (CoBoi) per acabar de perfilar les diferents propostes presentades. Una persona especialitzada en projectes d’economia social els donarà suport personalitzat i realitzarà un seguiment de la seva posada en marxa.

Abans d’iniciar el programa, els participants van ser rebuts a l’Ajuntament per l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d’alcalde de Governança i Ciutadania, José Ángel Carcelén. Els responsables municipals destaquen «l’interès i el valor públic que es desprèn de totes les iniciatives» i la importància d’explorar «solucions innovadores des de l’administració pública per fer front als reptes que la societat té avui en dia».

Recomanacions personalitzades