Esquerra obre la campanya amb un discurs que combina clau local i nacional

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat els integrants de la llista i el programa electoral. Els republicans critiquen les «mentides» del govern sobre el sector de la Parellada i també centren el seu discurs en clau nacional: «No volem tornar a fer el ridícul» diu Salip davant el rebuig del consistori a la consulta del passat 9 de novembre.

Miquel Salip acompanyat del seu equip a la plaça Gaietà Mestres // ERC Sant Boi

Miquel Salip acompanyat del seu equip a la plaça Gaietà Mestres // ERC Sant Boi

El lloc escollit era ben simbòlic: la plaça Gaietà Mestres, el darrer alcalde republicà de Sant Boi. Allà va voler presentar dissabte al vespre el seu equip i el seu programa el candidat d’ERC a l’alcaldia, Miquel Salip. Sota el lema «Entre tots construïm un nou Sant Boi», diferents integrants de la llista d’Esquerra van desgranar les propostes que el partit recull al programa electoral en matèria d’esports, cultura, educació, acció social, joventut, economia i territori. La proposta, posteriorment, la va resumir el candidat com la d’«un govern amb visió estratègica, ambiciós, que no prometi coses en fals, eficient, sostenible, transparent, valent i de tots».

Part del discurs del candidat republicà va centrar-se en urbanisme i medi ambient, un dels eixos de la campanya electoral d’ERC. Miquel Salip va acusar al govern local de mentir en les negociacions d’Eurovegas –«malgrat la nostra insistència se’ns va estar negant que hi hagués cap projecte previst com aquell»– i va referir-se també a un tema de major actualitat, les obres del sector de la Parellada«Hem preguntat diversos cops i se’ns ha mentit, ara resulta que, en comptes de ser el coixí verd amb equipaments que nosaltres voldríem, hi ha previstos nous habitatges, hotels i equipaments comercials de ves a saber quina magnitud».

El lema de campanya d’ERC parla d’un nou Sant Boi però també d’un nou país. Així que a l’acte de presentació de la candidatura tampoc van faltar les referències a la situació de Catalunya. L’Ajuntament de Sant Boi va ser un dels pocs que va mostrar el seu rebuig públic a la consulta del 9 de novembre«No volem tornar a fer el ridícul a ulls de tot el país», va assegurar el candidat d’ERC, per acabar el seu discurs citant a Nelson Mandela: «Quan una cosa passa, deixa de ser impossible; i les coses passen quan hi ha algú, alguns o molts que les volen fer passar».

L’acte, al que van assistir més d’un centenar de persones, també va comptar amb la presència de Toni Comín, impulsor de l’associació Socialisme, Catalunya i Llibertat. «Catalunya té totes les condicions per ser un dels paisos socialment més avançats d’Europa. Podent tenir un Estat del Benestar de primera divisió, per què ens hem de conformar amb un de segona?» va preguntar-se Comín davant els militants santboians d’ERC. L’exdiputat socialista també va incidir en la importància dels municipis en la construcció d’un pais «més net, més just i socialment avançat».

Llista completa d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals 2015:

 1. Miquel Salip i Serret
 2. Rosa Maria Berrio Hernàndez
 3. Jaume Sans i Margenet
 4. Marta Brik i Gala
 5. Joan Ros i Cardona
 6. Ariadna Daura i Lujan
 7. Jordi Vilar i Salvador
 8. Georgina Driéguez i Mallén
 9. Miguel Ángel Toro i Bustos
 10. Meritxell Salip i Serret
 11. Antoni Vélez i Canales
 12. Marta Sarsanedas i Vidiella
 13. Enric Garcia i Gallego
 14. Núria Molas i Castells
 15. Ramon Agudo i Andrés
 16. Marta Faus i Bernal
 17. Carles Calvo i Mulero
 18. Isabel Herrero i Belda
 19. Sergi Purcet i Gregori
 20. Maria Rosa Bastida i Viñas
 21. Josep Tomàs Juan i Martín
 22. Andrea Martínez i García
 23. Salvador Morral i Esteve
 24. Teresa Vives i Turcó
 25. Josep Maria Cervelló i Torrella

Recomanacions personalitzades