Jaume Sans: Per una Parellada verda

Jaume Sans i Margenet, vocal de Política Territorial i Medi Ambient d'Esquerra Sant Boi

Jaume Sans webEls darrers temps molts som els ciutadans que demanem intervenir en la política i en la presa de decisions, i en tots els nivells, ja sigui de model econòmic, social, d’organització política i també de model de territori.

La vella política és tot el contrari; a Sant Boi en tenim experiència amb la nocturnitat fracassada de l’Eurovegas, aliena als interessos de les persones que hi vivim. Ara ens hi tornem a trobar amb el projecte d’urbanització del sector de la Parellada. Aquest cop la discreció és màxima.

La Parellada té un gran valor com a espai de transició entre la ciutat, el nucli antic, i l’espai no construït com ho són el riu i el Parc Agrari. Una Parellada verda ha de jugar un paper similar al que juga l’espai de la Devesa de Girona entre el nucli antic de la ciutat, el riu Ter i els espais agrícoles. A ningú se li acudiria fer-hi pisos!

Una Parellada verda és també protegir la façana històrica de la ciutat, tal i com recomana la carta del paisatge del Delta del Llobregat. Façana coronada pel Puig del Castell i Sant Baldiri, que juntament amb el Montbaig i l’ermita de Sant Ramon, són les icones de Sant Boi. Marca de ciutat.

La Parellada és clau, estratègica dins el model de ciutat d’Esquerra. Construir pisos a la mateixa finca de Can Julià és un primer atac a aquest model sostenible de ciutat. És hora de millorar i dignificar la nostra façana històrica; que els veïns i veïnes no es vegin més com una perifèria, castigats a ser accés d’entrada i sortida a la ciutat.

No omplim de ciment el que no va omplir cap ajuntament predemocràtic. Volem i defensem una Parellada verda, un espai de trobada, on es pugui practicar esport, passejar i que faci d’avantsala al riu i al nostre espai agrari.

Recomanacions personalitzades