L’Obra Salesiana rep la Medalla d’Or de la Ciutat pels seus 50 anys de dedicació a la ciutat

L’Ajuntament ha fet entrega de la Medalla d’Or de Sant Boi a l’Obra Salesiana, que compleix 50 anys a la ciutat. El reconeixement ve recolzat per gairebé 1.500 adhesions de particulars, associacions i institucions. El 22 de novembre es va fer el reconeixement en un acte ple de records.

L'alcaldessa va fer el lliurament de la Medalla d'Or de la Ciutat i del Diploma acreditatiu de la distinció atorgada a Cristóbal López Romero, Provincial Inspectoria Maria Auxiliadora, i a Faustí Gutiérrez, director de l'Obra Salesiana de Sant Boi. // Ajuntament de Sant Boi

L’alcaldessa va fer el lliurament a Cristóbal López Romero, Provincial Inspectoria Maria Auxiliadora, i a Faustí Gutiérrez, director de l’Obra Salesiana de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

El ple municipal del passat 16 de juny va acordar per unanimitat concedir la Medalla d’Or de la Ciutat a l’Obra Salesiana de Sant Boi. Cinc mesos després, el dissabte 22 de novembre es va materialitzar amb l’acte oficial d’entrega de la distinció al qual s’havia compromès el consistori per reconèixer «la important tasca realitzada al llarg de 50 anys a la nostra població a nivell social, educatiu, participatiu, de lleure i d’ajuda als més desfavorits».

L’alcaldessa va fer el lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat i del diploma acreditatiu de la distinció atorgada a Faustí Gutiérrez, director de l’Obra Salesiana de Sant Boi, qui va pujar a l’escenari acompanyat de Cristóbal López Romero, inspector de la comunitat salesiana a Espanya.

L’acte, que va omplir Can Massallera, va comptar amb la participació de la coral Blaikorus de l’Escola Municipal de Música Blai Net. Posteriorment es va projectar un vídeo commemoratiu dels 50 anys de l’Obra Salesiana a Sant Boi, efemèride que va portar a la pròpia Obra Salesiana a demanar el títol honorífic amb el recolzament de gairebé 1.500 adhesions de persones particulars, associacions i institucions.

50 anys

Nascuda oficialment al setembre de 1964, aleshores el projecte social de l’Escola Salesiana de la ciutat va començar el primer curs escolar, i des d’aleshores, s’ha convertit en un referent educatiu i de compromís social per al barri de Marianao i la ciutat de Sant Boi, en especial pel que fa a l’educació integral d’infants i joves de manera compartida amb les seves famílies. Els seus inicis van ser trepidants i en els anys 70 l’Obra Salesiana va aglutinar bona part de la població juvenil del moment, canalitzant les seves ànsies de participació i de creació de vincles socials, culturals i polítics.

Un 50 fet amb els alumnes va servir per celebrar l'aniversari a l'escola // Ajuntament de Sant Boi

Un 50 fet amb els alumnes va servir per celebrar l’aniversari a l’escola // Ajuntament de Sant Boi

En l’actualitat, la seva tasca es du a terme principalment mitjançant l’activitat de l’Escola Salesiana Mare de Déu dels Dolors, l’Esplai Arrels, la Plataforma d’Educació Social Don Bosco, la Parròquia Maria Auxiliadora i l’ONG Vols.

Onzena Medalla d’Or

La Medalla d’Or de Sant Boi, la màxima distinció honorífica que concedeix l’Ajuntament, havia estat atorgada anteriorment en 10 ocasions: Carles Martí i Vilà, Joan Vandellós i Jardí, Roser Llopis i Viaplana, Francesc Ferrés i Ferrés, les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, la Unió Esportiva Santboiana, l’exalcalde Xavier Vila i Blanche, el Futbol Club Santboià i la Cooperativa Agrària Santboiana. La Medalla d’Or és la màxima distinció honorífica que concedeix l’Ajuntament de Sant Boi i té com a objectiu premiar mèrits extraordinaris envers la ciutat.

Recomanacions personalitzades