L’Ajuntament concedeix la Medalla d’Or de la Ciutat a l’Obra Salesiana de Sant Boi

L’Obra Salesiana de Sant Boi rebrà la màxima distinció honorífica de la ciutat per «la tasca realitzada al llarg de 50 anys a nivell social, educatiu i d’ajuda als més desfavorits». 1.500 persones han recolzat la concessió del títol i el ple municipal l’ha aprovat per unanimitat.

Un 50 fet amb els alumnes va servir per celebrar l'aniversari a l'escola // Ajuntament de Sant Boi

Un 50 fet amb els alumnes va servir per celebrar l’aniversari a l’escola // Ajuntament de Sant Boi

L’Escola Salesiana va iniciar l’any 1964 a Sant Boi les classes i el seu projecte social. En una època difícil, l’Obra Salesiana va aglutinar bona part de la població juvenil del moment i les seves ànsies de participació i de creació de vincles socials, culturals i polítics. Des de llavors, l’Obra Salesiana ha passat a formar part de la ciutat, convertint-se en un referent educatiu i de compromís social especialment pel que fa a l’educació integral d’infants i joves de manera compartida amb les seves famílies.

Actualment l’activitat la canalitzen a través de l’Escola Salesiana Mare de Déu dels Dolors, l’esplai Arrels, la Plataforma d’Educació Social (PES) Don Bosco, la parròquia Maria Auxiliadora i l’ONG Vols.

Per reconèixer la seva trajectòria, l’Ajuntament de Sant Boi concedirà a l’Obra Salesiana de Sant Boi la seva màxima distinció honorífica, la Medalla d’Or de la ciutat. El consistori justifica el reconeixement per «la important tasca realitzada al llarg de 50 anys a la nostra població a nivell social, educatiu, participatiu, de lleure i d’ajuda als més desfavorits». 

La concessió del títol va ser sol·licitada per la pròpia Obra Salesiana coincidint amb el seu cinquantè aniversari i ha rebut gairebé 1.500 adhesions de persones particulars, associacions i institucions. La distinció honorífica serà lliurada a l’entitat al llarg d’aquest any en un acte oficial. El ple municipal del mes de juny va aprovar-ho per unanimitat amb el vot favorable de tots els partits polítics.

Aquesta és l’onzena Medalla d’Or que es concedeix a la ciutat de Sant Boi. Anteriorment l’han rebut Carles Martí i Vilà, Joan Vandellós i Jardí, Roser Llopis i Viaplana, Francesc Ferrés i Ferrés, les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, la Unió Esportiva Santboiana, l’exalcalde Xavier Vila i Blanche, el Futbol Club Santboià i la Cooperativa Agrària Santboiana.

Recomanacions personalitzades