Els quatre nens morts al túnel de batuda són nomenats Fills Predilectes de Sant Boi cinc anys després

L’homenatge públic als quatre nens morts a l’accident del túnel de batuda -l’Eric, el Mario, el Xavi i el Joel- va omplir Can Massallera de familiars, amics i companys en un acte ple d’emotivitat.  L’alcaldessa, Lluïsa Moret, va demanar disculpes a les families «pel errors comesos durant aquests cinc anys».

La música, a càrrec de les orquestres de l'Escola Municipal de Música i de dos joves amics d'un dels nens,  va ser el fil conductor de l'homenatge. // Maria Roda

La música, a càrrec de les orquestres de l’Escola Municipal de Música Blai Net i de dos joves amics de l’Eric, va ser el fil conductor de l’homenatge // Maria Roda

Després que el passat mes de juliol el ple municipal aprovés per unanimitat el títol de Fills Predilectes pels 4 nens morts a l’accident del túnel de batuda del camp de beisbol l’any 2009, el dissabte 27 de setembre va tenir lloc l’acte públic d’homenatge i reconeixement a les families i amics de les 4 víctimes. Can Massallera es va quedar petit per rebre als pares i mares, familiars, amics i companys d’Eric Barrio Carrasco, Joel Redondo Hernández, Mario Hernández Lozano i Xavier Romeu Rozalén. Hi havia tanta gent que va ser necessari habilitar la sala petita perquè ningú es perdés el tant esperat homenatge.

Presentat per Xavier Grasset, l’acte va estar carregat d’emoció i llàgrimes durant més d’una hora. Vídeos amb imatges que van preparar les families van obrir l’homenatge després que el presentador llegís la definició de fill segons l’escriptor José Saramago.

Diferents esportistes del municipi i representants dels clubs esportius de modalitats com el futbol o el bàsquet van pronunciar missatges recordant els valors de l’esport. I abans de donar pas a les paraules de l’alcaldessa -segurament les més esperades pels familiars- el regidor socialista José Manuel González, va llegir l’acord aprovat al ple que ratifica la decisió de concedir el títol de Fills Predilectes als quatre nens i on es destaca que els quatre Fills Predilectes «formen part de la nostra societat i la seva pèrdua serà recordada sempre».

Al seu torn, Lluïsa Moret va assegurar que «Mario, Xavi, Joel i Éric simbolitzen des d’ara tot allò que té de bo l’esport: els seus valors» i va demanar disculpes a les famílies de les víctimes «pel errors comesos durant aquests cinc anys». Posteriorment va lliurar la distinció honorífica de Fills Predilectes de Sant Boi a títol pòstum a les quatre famílies, que han rebut així el primer reconeixement del consistori després de cinc anys plens de tensió amb el fins fa uns mesos alcalde, Jaume Bosch.

L'alcaldessa Lluïsa Moret va entregar el títol de Fills Predilectes a les 4 families. // Maria Roda

L’alcaldessa Lluïsa Moret va entregar el títol de Fills Predilectes de Sant Boi a les 4 families // Maria Roda

L’alcaldessa va anunciar que l’Ajuntament col·locarà a l’Estadi Municipal de Beisbol i Softbol una placa commemorativa en record dels quatre nens en la qual apareixeran les 4 estrelles amb la numeració de les seves samarretes i la frase: «Les vostres quatre estrelles romandran per sempre en la nostra memòria».

Recomanacions personalitzades