Els 4 nens morts al túnel de batuda seran nomenats Fills Predilectes de Sant Boi

L’Ajuntament concedirà la distinció honorífica de Fills Predilectes de Sant Boi a títol pòstum als quatre nens que van perdre la vida al túnel de batuda de l’estadi de beisbol l’any 2009. El ple municipal ha aprovat el reconeixement per unanimitat.

L'ensorrament mortal del túnel de bateig es va produir al gener del 2009 // Ajuntament de Sant Boi

L’ensorrament mortal del túnel de batuda es va produir al gener del 2009 // Ajuntament de Sant Boi

Les famílies dels quatre nens van traslladar a l’Ajuntament la petició formal de que els seus fills fossin reconeguts amb el títol de Fills Predilectes de la ciutat. Després de seguir els tràmits legals i administratius, els representants polítics han donat el seu suport per unanimitat a la proposta durant el ple municipal del mes de juliol.

«Aquest reconeixement vol ser també una manera d’encoratjar les famílies i acompanyar-les amb humilitat» van ser les paraules que posaven punt i final al text que es va llegir a la sala de plens.

El record d’Eric Barrio Carrasco, Joel Redondo Hernández, Mario Hernández Lozano i Xavier Romeu Rozalén es farà visible a finals de setembre, quan s’organitzarà molt probablement un acte públic de reconeixement a les conegudes ja com ‘les quatre estrelles’. Serà aquest el primer gest de reconeixement visible per part de l’Ajuntament de Sant Boi cap a les víctimes d’un succés que des del primer moment va separar a familiars i consistori.

Procés judicial també finalitzat

Es posarà d’aquesta manera el punt i final a un dels episodis més negres de la història de la ciutat viscut el 24 de gener de 2009, quan un fort vent es va endur el sostre del túnel de batuda de l’estadi de beisbol, ensorrant així la instal·lació. La tragèdia va acabar amb la vida de quatre dels nens que entrenaven en aquell fatal moment. A més, dos entrenadors i uns altres sis menors van resultar ferits, un d’ells de gravetat.

Tres anys i mig després de l’accident es va arribar a un acord entre Ajuntament i familiars que suposava una indemnització de 2,2 milions d’euros per a les famílies de les víctimes i dos anys de presó per a l’enginyera i l’arquitecte municipal, a més del responsable de l’obra de construcció. Com no tenien antecedents, no han hagut de complir amb la pena de presó imposada per la justícia.

Recomanacions personalitzades