El projecte de la Botiga Aliments Solidaris arriba als 10 anys 

El projecte, nascut el 2013, pretenia dignificar la distribució d’aliments mitjançant un repartiment normalitzador, sense cues i amb criteris uniformes d’accés. Anualment ha atès una mitjana de 1.500 famílies i 4.200 persones vulnerables.

L’acte de commemoració del desè aniversari de la Botiga Aliments Solidaris // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

La Botiga d’Aliments Solidaris va néixer el 2013 a causa de les necessitats socials ocasionades per la crisi econòmica. El consistori, juntament amb les entitats que es dedicaven a la distribució d’aliments al municipi -com Càritas, Ajut al Quart Món i les esglésies evangèliques Llibertat i Rey de Reyes- van impulsar de forma coordinada el projecte de creació de la botiga, destinada a distribuir aliments a les persones i famílies que ho necessitessin. El model, a més, pretenia dignificar la distribució d’aliments mitjançant un repartiment normalitzador, sense cues, amb criteris uniformes d’accés i un circuit de distribució més eficient.

Aquest mes d’octubre el projecte ha fet els 10 anys i diverses entitats, persones voluntàries i empreses col·laboradores es van reunir a Can Massallera a l’acte de commemoració de l’aniversari. A l’acte, a més, van assistir l’alcaldessa Lluïsa Moret, i el president de l’Associació Aliments Solidaris, Miguel Ángel Calavia.

Garantir l’alimentació a les persones vulnerables

El projecte, que va ser pioner a la comarca, ha contribuït a garantir durant els deu anys que porta en funcionament, la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació a les persones vulnerables residents al municipi de Sant Boi.

Al llarg d’aquests anys, la Botiga Aliments Solidaris ha atès una mitjana de 1.500 famílies i 4.200 persones anualment. Actualment, són més de 90 persones voluntàries les que hi col·laboren amb el projecte, a més de diverses entitats, comerços i empreses que aporten de manera regular materials i productes d’alimentació.

Recomanacions personalitzades