Entra en funcionament el tercer sortidor de gas natural comprimit a l’àrea de Can Calderon

L’ecoàrea municipal ha estrenat el tercer sortidor de gas natural comprimit aquest mes d’octubre en previsió del creixement de l’ús d’aquest tipus de combustible. 

Imatge del tercer surtidor de gas natural comprimit situat a l’ecoàrea de Can Calderon // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’aposta de l’Ajuntament davant l’ús d’energies combustibles alternatives per la millora de l’aire i la salut de les persones continua creixent. Aquest mes d’octubre, l’ecoàrea municipal de Can Calderon ha posat en funcionament un tercer sortidor de gas natural comprimit (GNC) davant la previsió de creixement d’aquest tipus de combustible.

El GNC, de fet, és una alternativa més sostenible que els combustibles fòssils convencionals com poden ser la benzina o el dièsel. En aquest sentit, en la combustió del GNC s’emet menys quantitat de diòxid de carboni i d’òxid de nitrogen i no allibera partícules de sofre ni de plom, aquestes dues últimes especialment nocives pel sistema respiratori. A més, econòmicament, el GNC representa pels usuaris un estalvi aproximat del 20% respecte al gasoil i d’un 50% en comparació amb la benzina.

Una superfície destinada a impulsar alternatives combustibles

L’espai situat al carrer Múrcia amb la Riera del Fonollar, compta actualment amb més de 16.000 metres quadrats on s’ofereix, a més de GNC, benzinera per vehicles de diesel i benzina, carregardors per vehicles elèctrics  subministrament d’Adblue i autogas (GLP) i rentatge automàtic per a turismes, autocars i camions. A més, compta amb un horari ininterrumput (24 hores al dia) els 365 dies de l’any per donar servei als transportistes. 

L’espai municipal, que es va crear inicialment com una zona per donar serveis als transportistes, actualment s’està convertint -amb l’impuls de l’Ajuntament- en una àrea de serveis amb d’oferta de combustibles alternatius que avancin cap a una major sostenibilitat del municipi.

Recomanacions personalitzades